Comença a caminar el Compromís per Cerdanyola

presentacio_compromis_webEl Casal Popular i Cultural La Clau acollia ahir dissabte la primera assemblea del Compromís per Cerdanyola, on es van aprovar les bases d’aquesta candidatura que ja treballa per presentar-se a les eleccions municipals que tindran lloc al maig del 2011. Impulsat en el seu inici pel PAS (Participació Activa i Social), la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) i el FEC (Fòrum d’Esquerres de Cerdanyola) i altres persones vinculades a moviment socials cerdanyolencs, aquest moviment polític i social neix amb la voluntat d’aglutinar altres forces polítiques de l’esquerra alternativa amb presència a la ciutat.

En la roda de premsa celebrada després de l’assemblea Carles Escolà explicava que el Compromís per Cerdanyola és el fruit d’un procés de debat endegat mesos enrere al si dels moviments socials locals. Escolà, que va dimitir com a regidor d’EUiA en considerar aquesta organització política “esgotada com a projecte polític alternatiu i de transformació social”, va afirmar que els partits tradicionals d’esquerres de la ciutat han traït sistemàticament les lluites populars i s’han convertit en part del problema, portant la ciutat a una situació de caos polític i un total descrèdit de l’ajuntament. Aquest motiu, explicava, fa que avui sigui més important que mai bastir una candidatura àmplia i unitària que sigui capaç d’incorporar les reivindicacions ciutadanes i convertir-se en el referent ampli de les esquerres a la ciutat.

Maurici Jaumandreu, cap de llista pel PAS a les eleccions municipals del 2007, va declarar que el Compromís per Cerdanyola formarà part de les Candidatures Alternatives del Vallès, de les que el PAS ja va ser co-fundador. El també portaveu de la CUP local va explicar que a partir d’ara s’obre un procés de treball intens per elaborar, de forma participativa i oberta a la ciutadania, un programa electoral que concretarà les bases aprovades per la primera assemblea del Compromís: dret a la participació i la democràcia directa; defensa del territori, dels recursos naturals i del medi ambient; defensa dels serveis públics i rebuig a les diferents formes de privatització; reivindicació de la justícia social i suport a les reivindicacions sindicals i socials en favor dels interessos col·lectius; defensa dels drets i llibertats de totes les persones; reivindicació de l’Autodeterminació del pobles i del dret del poble català a decidir lliurement el seu futur; suport a lluita antipatriarcal i assumpció dels principis d’alliberament de gènere.

Per la seva part, Jordi Haro, impulsor de la candidatura Els Verds-Opció Verda a les darreres eleccions municipals, recordava que el passat mes de desembre un grup de persones van presentar públicament una manifest titolat “Crida al compromís, per una Cerdanyola lliure, digna i democràtica” que denunciava el descrèdit de la política oficial, esquitxada per diversos casos de corrupció. Aquest manifest, va afirmar, va ser un dels primers fruits del procés de debat que ahir dissabte desenvocava en la creació oficial del Compromís per Cerdanyola.

Comparteix: