Crònica policial de la visita del ministre de treball

La policia torna ha protegir els interessos dels polítics i la patronal.

El passat dijous 11 de gener el ministre de treball de l’estat espanyol, Celestino Corbacho, va visitar Cerdanyola del Vallès. Un fort desplegament de policia local i mossos d’esquadra, d’uniforme i de paisà, es va situar a la plaça Abat Oliva, davant de l’Ajuntament, on el ministre havia de fer una reunió amb diversos càrrecs de l’administració municipal.

L’agent 4925, que es va identificar com a cap de seguretat, va protagonitzar diverses identificacions i escorcolls il·legals quan un grup de manifestants es va concentrar a la plaça. Els manifestants protestaven pels sis milions d’aturats, la precarietat i la sinistralitat laborals, el 40% d’atur juvenil i per la reforma laboral endegada pel govern zapatero. Per la zona rondaven furgones d’antiavalots per deixar clar qui té la paella de la força pel mànec. Hi va haver moments de tensió quan els policies pretenien fer fora de la plaça els concentrats, que mantenien una actitud pacífica. El grau de paranoia entre els policies va arribar fins al punt de barrar-li el pas a un nen d’uns onze anys que gaudia del carnestoltes vestit d’escocès.

Un cop més, veiem com policia local i mossos d’esquadra protegeixen els interessos dels polítics i de la patronal, perpetuant la desigualtat i la injustícia i impossibilitant qualsevol canvi en l’status quo. Caldria afegir que la policia, en cap cas, es van dirigir a l’altra concentració, convocada per EUiA, deixant clar que aquest és un nou episodi de repressió política cap a qui vol transformar el sistema enlloc de reformar-lo.

 Més informació: http://solidaritatcerdanyolenca.wordpress.com/

Comparteix: