Celestino Corbacho és increpat durant la seva visita a Cerdanyola

El desplegament d’efectius policials no va poder impedir que els manifestants rebessin el ministre de treball espanyol amb crits i consignes contra l’atur, els EROs, i les reformes laboral i de les pensions.

Més de mig centenar de persones es van concentrar als volts de les 19h del passat divendres davant de l’Ajuntament de Cerdanyola on estava prevista la visita del ministre de treball espanyol, Celestino Corbacho, del PSOE.

A la seva arribada al consistori, el ministre de treball espanyol va ser rebut amb crits, xiulets i consignes contra l’atur, els expedients de regulació d’ocupació i les reformes laboral i de les pensions. Corbacho va optar per apropar-se als manifestants per “dialogar”. Posteriorment va declarar “entrendre les seves reivindicacions”.

Poc després va dirigir-se a l’interior del consistori on va signar al llibre d’honor. A la seva sortida de la casa de la vila, escortat pels regidors del PSC de Cerdanyola, el mateix grup de manifestants el van tornar a increpar mentre ell marxava en cotxe oficial a visitar el moll de càrrega del mercat de les Fontetes, recentment remodelat amb els Fons d’Inversió Local. Posteriorment es va dirigir al Casal d’Esports per participar en un acte del PSC, però a l’entrada de l’equipament públic va trobar-se de nou amb un grup de persones que el van tornar a increpar.

La visita havia estat anunciada als mitjans de comunicació amb poc més de 48 hores d’antel·lació, pero segons alguns assistents a la convocatòria, la ràpida resposta dels moviments socials locals va permetre organitzar la protesta a través d’Internet i missatges SMS. A més d’un nodrit grup de persones vinculades al moviments socials i polítics de l’esquerra cerdanyolenca, la protesta va comptar amb la participació de membres de la Plataforma “Los Lunes al Sol”, que agrupa treballadors d’empreses en conflicte de Montcada i Ripollet, de la Plataforma d’Aturats i Aturades de Badia i Barcelona, aíxi com sindicalistes de la CGT i la FTC.

Durant tota la tarda diverses furgonetes del cossos d’antiavalots del Mossos d’Esquadra van patrullar els carrers de Cerdanyola, especialment els voltants de l’estació de tren, que es va convertir en el punt de trobada d’alguns dels manifestants. La presència policial també va ser molt nombrosa al davant de l’ajuntament, on un cordó policial impedia que cap persona s’hi pogués apropar. Només un grup de militants del PSC es van poder acostar a la porta d’entrada del consistori i, fins i tot, entrar al seu interior.

Comparteix: