Nou cas repressiu a la UAB

Un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, militant del SEPC i Maulets, va ser detingut el dilluns 1 de febrer, cap als volts de les cinc, després d’acostar-se a protestar per l’abús de poder que estaven cometent dos agents de paisà dels Mossos d’Esquadra davant de dos estudiants. Els dos estudiants retinguts i increpats pels Mossos d’Esquadra estaven realitzant pintades contra la presència de seguretat privada dels Ferrocarrils de la Generalitat al campus i l’augment de preus del transport públic.

Cap a les onze de la nit va ser posat en llibertat. Se l’acusa de desobediència greu i atemptat a l’autoritat. Prop d’una seixantena de persones es van concentrar al llarg de la tarda i nit davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola per tal de mostrar el seu suport.

L’estudiant detingut, juntament amb altres estudiants, es va acostar a la sortida dels Ferrocarrils a la Plaça Cívica en veure que dos agents de paisà i nombrosos membres de la seguretat privada dels Ferrocarrils amb gossos increpaven dos joves que havien fet una pintada. En sentir les queixes d’aquests estudiants, els Mossos d’Esquadra es van llençar damunt l’estudiant que després va ser detingut i el van tirar contra la paret. Un cop identificat, varen cridar diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra uniformats que van fer fora tot aquell estudiant que s’acostava a veure què passava i van prosseguir a detenir el jove que protestava.

Un dels joves que estava pintant també ha estat denunciat.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària han denunciat el caràcter polític de la detenció, que consideren “completament arbitrària i en cap cas sostinguda per alguna motivació legal”. A més, han manifestat el seu rebuig a la presència de cossos policials, un cop més, als campus universitaris.

Per veure més fotos entra en: http://solidaritatcerdanyolenca.wordpress.com

Comparteix: