Maulets presenta la campanya “El jovent de Cerdanyola trepitgem ben fort!”

L’assemblea de Maulets de Cerdanyola posa en marxa la campanya “El jovent de Cerdanyola trepitgem ben fort”. Amb aquesta campanya volem posar en evidència les mancances que els joves tenim a la nostra vila per culpa d’unes polítiques municipals inexistents, i un model de societat i un sistema que ens tracta d’una manera absolutament paternalista, es fa càrrec de dissenyar persones fidels al sistema segons els paràmetres que ells marquen, i que reprimeix les expressions de discordança amb el que ens ve predeterminat.
Per això hem decidit posar-nos en marxa, sortir al carrer i fer veure que existeixen alternatives a tot plegat. El jovent de Cerdanyola trepitgem ben fort!
Si voleu estar al dia i seguir l’activitat d’aquesta campanya, visiteu la pàgina: www.maulets.org/cerdanyola.

Aquest és el manifest base de la campanya:

Cerdanyola del Vallès, un municipi amb un percentatge de població jove molt alt; un municipi que alberga en el seu terme municipal una de les universitats més conegudes dels Països Catalans i, per tant, ha d’acollir jovent vingut d’arreu dels Països Catalans i de més enllà; un municipi nodrit històricament per la classe treballadora.

Malgrat aquestes circumstàncies, què hi trobem a Cerdanyola del Vallès?

Grans mancances d’espais de relació i creació per al jovent que viu a Cerdanyola. Tenim un sol Casal de Joves municipal, petit, i ens venen fum que hi ha un projecte de Casal de Joves nou i més gran, pel qual no hi ha previst ni un Euro de despesa en l’actual Pla Municipal de Joventut. Alhora, tots els projectes auto-gestionats d’espais per a joves han estat desallotjats amb conseqüències repressives per a joves de Cerdanyola.
Lloguers de pisos molt elevats, que segueixen el preu de l’injust mercat immobiliari. Paral·lelament, la manca d’infraestructures encarades al jovent fa que els estudiants vinguts de fora no s’integrin a la vida social de Cerdanyola, evidenciant un cop més que el model de ciutat que tenim i que se’ns planteja des de les institucions és el de ciutat dormitori, amb una vitalitat social i cultural molt limitada.
Serveis de transport públic deficients (RENFE, busos interurbans…) i a preus desequilibrats, quan abans hi havia recursos com el bus gratuït a la UAB (l’actual A3, pel qual hem de pagar 1.35€ per cada viatge).
Atur i un elevat grau de precarietat entre els joves que treballen. Sous baixos, temporalitat, ERO’s… El jovent som els qui més patim els efectes de la crisi.

El jovent som un col·lectiu oblidat per les institucions, no els interessem perquè els nostres vots valen massa poc. El capitalisme s’ha encarregat de dissenyar mètodes amb els quals tenir-nos tranquils, l’oci consumista, que limita la nostra capacitat de decisió i la nostra iniciativa, i així s’asseguren que no distorsionem l’ordre o ens qüestionem el model establert, com en el passat els joves de tot el món havien fet.
Per aquestes raons i moltes més, Maulets engeguem una campanya que tindrà com a objectiu denunciar sense embuts les mancances del jovent a Cerdanyola i arreu, perquè és un problema global. Alhora, proposarem alternatives al model paternalista que se’ns planteja actualment i que rebutgem frontalment, perquè sabem el que volem i perquè som futur. Volem un futur més lliure, i per això hem de lluitar, pensar, decidir, ser valents i dir que ja n’hi ha hagut prou.

Perquè el capitalisme no decideixi per nosaltres i siguem nosaltres qui decidim quin futur volem,

EL JOVENT DE CERDANYOLA TREPITGEM BEN FORT!

Comparteix: