Quan es convocarà el Consell Municipal de Salut de Cerdanyola?

dscf1012Representants de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública han convocat aquesta tarda una roda de premsa davant de l’Ajuntament de Cerdanyola per denunciar públicament la sistemàtica negativa per part del govern municipal a convocar el Consell Municipal de Salut. Mostrant una pancarta on reivindicaven la gestió pública de la sanitat, han llegit un comunicat per exigir la convocatòria del Consell, que consideren “inajornable donat l’empitjorament de l’atenció primària a Cerdanyola d’ençà la reestructuració del mapa sanitari municipal del passat mes de juliol, com demostra el col·lapse que ja pateix el nou CAP La Farigola“.

En aquest comunicat afirmen estar farts d’esperar la convocatòria formal del Consell, fet que han demanat als responsables polítics municipals en diverses ocasions i per diferents vies. En aquest sentit, critiquen que tant l’alcalde, Antoni Morral, com la regidora de salut, Carmen Rebollo,” van donant llargues per convocar el Consell i per altra banda troben temps per fer reunions per separat amb els membres del Consell que els interessa“.

Tot i insistir que consideren el consell insuficient, donat el seu caràcter merament consultiu, els portaveus del col·lectiu han recordat que és l’òrgan participatiu “on un Ajuntament que vulgui escoltar la ciutadania ha de presentar i debatre temes tan importants com el nou hospital o el mapa de CAPs“. En aquesta línia han exigit que sigui en aquest marc on es discuteixi perquè no es compleix l’acord signat per tots els grups municipals i l’ICS, segons el qual es mantindria la qualitat assistencial en aquest ambulatori i es consultaria els veïns i veïnes si volien ser ubicats o no a un CAP diferent. La no convocatòria del Consell, afirmen, ha donat lloc a reunions entre el veïnat i algunes forces polítiques “que només han servit per crear més confusió“.

En referència a la notícia publicada avui on s’anunciava que properament començaran les tasques d’enderroc de les naus industrials on s’hi ha de construir el futur hospital, opinen que seria notícia l’inici de les obres de construcció de l’euipament sanitrari i sobretot, la seva posada en funcionament. Altres informacions, afirmen, són simple propaganda. A més, han destacat que tan important com el propi equipament és el model de gestió del mateix, debat que des de la Plataforma intenten obrir des de fa molt de temps però que els responsables polítics municipals i de la Generalitat esquiven, “ja que volen amagar la seva voluntat de privatització de la gestió“.

Comunicat de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública:

PER QUÈ L’AJUNTAMENT DE CERDANYOLA NO VOL CONVOCAR EL CONSELL MUNICIPAL DE SALUT?

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública volem denunciar públicament la no convocatòria per part de l’Ajuntament de Cerdanyola del Consell Municipal de Salut perquè:

- Aquest és l’òrgan consultiu participatiu on un Ajuntament que vulgui escoltar la ciutadania ha de presentar i debatre temes tan importants com el nou hospital o el mapa de CAPs. No convocar-lo vol dir que no es vol participació de la ciutadania en aquests temes?

- Des d’abans de l’estiu tant l’alcalde, que a més és el president de la mancomunitat Cerdanyola – Ripollet – Montcada, com la regidora de salut, per una banda ens van donant llargues per convocar el Consell i per altra banda troben temps per fer reunions per separat amb els membres del Consell que els interessa: “¿Divide y vencerás?”

- La no convocatòria del consell ha originat una serie de reunions, entre veïns/veïnes i algunes forces polítiques, que només han servit per crear més confusió. Pensem que el Consell es l´òrgan on s’ha de debatre el per què no es compleix l´acord signat per totes les forces polítiques el mes de juliol.

- La reunió del consell és inajornable donat l’empitjorament de l’atenció primària a Cerdanyola d’ençà la reestructuració del mapa sanitari municipal del passat mes de juliol, com demostra el col·lapse que ja pateix el nou CAP La Farigola.

Per això, ja farts d’esperar la convocatòria ordinària del Consell Municipal, després d’haver-lo demanat reiteradament, ara i aquí volem manifestar públicament:

1. Que demanem la imminent convocatòria del Consell Municipal de Salut, amb convocatòria formal a tots i cadascun dels seus membres.

2. Que en aquest Consell Municipal de Salut es constitueixin les dues comissions de seguiment següents:

a) Comissió de seguiment del procés de construcció i de definició del model de gestió de l’hospital, segons compromís adquirit per l’alcalde i la regidora el juny passat.

b) Comissió de seguiment del procés de reorganització del mapa sanitari municipal, amb especial seguiment de les ABS: Fontetes-Canaletes, Farigola i Serraparera.

Perquè els ciutadans i ciutadanes no som clients sinó usuaris de la sanitat pública.
Perquè no volem que la lluita en defensa de la sanitat pública sigui instrumentalitzada per aquells que lideren la seva privatització.

DEFENSEM LA SANITAT DE TITULARITAT I GESTIÓ PÚBLICA A CATALUNYA!!!

Cerdanyola del Vallès, 14 d’octubre de 2009
Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública

Comparteix: