Moció municipal de suport a la Ressistència hondurenya

La BVSB ha fet arribar mitjançant els seus membres als diferents grups de l’esquerra vallesana la proposta següent de moció a presentar en els plens municipals per a aquest mes d’octubre. El redactat pretén donar un text base assumible per les diferents esquerres i per tots els grups que defensin la legalitat democràtica en Hondures i qualsevol lloc del món.

Moció de solidaritat amb el poble hondureny

La República d’Hondures va patir el passat 28 de juny un cop d’estat. El legítim i democràticament electe President Manuel Zelaya Rosales va ser violentament deposat i tret del país des de la base dels Estats Units de Nordamèrica de Palmerola per la conspiració de l’oligarquia hondurenya i l’alt comandament militar que van violentar la Constitució d’aquest país centreamèricà.

Malgrat la unànime condemna internacional, malgrat la ressistència del poble hondureny tot i les violacions als dret civils i les morts provocades per l’aparell repressor, malgrat la crida del President Zelaya al restabliment de la legalitat constitucional, el directori de facto encapçalat pel colpista Micheletti, continua la sedició feixista.

L’audaç tornada del President Zelaya a l’ambaixada de la República del Brasil a Tegucigalpa ha esperonat la ressistència popular i aïllat encara més els usurpadors hondurenys. La situació per l’assetjament a la legació brasilera és crítica vulnerant-se els tractats internacionals. La repressió feixista no s’atura en els carrers contra les pacífiques manifestacions dels i les hondurenyes.

Tot reconeixent els estrets llaços històrics i culturals que ens uneixen als catalans i catalanes amb els pobles llatinoamericans i com a patidors en la nostra recent història d’un cop militar feixista i posterior dictadura franquista, és per això que :

Primer. Condemnem el cop d’estat contra la legalitat constitucional de la germana República d’Hondures. Demanem el restabliment de la normalitat constitucional i la restitució a la Presidència de Manuel Zelaya Rosales.

Segon. Demanem siguin jutjats Micheletti i totes aquelles persones partícips en la rebelió militar contra la legalitat constitucional. Demanem judici per a identificar les responsabilitats i autories de les morts violentes hagudes en aquest episodi repressiu.

Tercer. Exigim respecte a la soberania del poble hondureny i a les seves decissions democràtiques dins el marc constitucional.

Quart. Acordem fer arribar aquesta moció al Parlament de Catalunya i al Congrés de Diputats, així com altres instàncies públiques, i fer difusió del contingut a la societat.

Brigada Vallesana Simón Bolivar

Comparteix: