Queixes per les acrobàcies temeràries de les avionetes del Red Bull Air al Vallès

Diverses associacions de veïns de poblacions del Vallès Occ. com Badia, Barberà i Sant Quirze, han mostrat les seves queixes per les molèsties ocasionades per les avionetes participants en la Red Bull Air Race que es celebra a Barcelona. L’exhibició aèria ha tingut a l’aeroport de Sabadell el seu centre d’operacions, raó per la qual des fa dies el vol temerari d’avionetes ha estat constant a aquesta comarca, un fet reiteradament denunciat pels veïns poblacions sobre les quals han realitzat les pràctiques de vol de risc, a les quals cal afegir Cerdanyola, Sentmenat o Castellar. Aquestes pràctiques sobre nuclis urbans han estat considerades fora de la legalitat, pel fet que posa en perill la seguretat de les persones que resideixen en aquests municipis. L’eliminació de vols acrobàtics i d’oci, així com el de transport individual, ha estat una reivindicació no escoltada des fa anys a la comarca, ja que s’hi han produït diversos accidents aeris a poblacions com Badia o Sant Quirze del Vallès.

En aquest sentit, el grup municipal d’ERC a Sant Quirze ha expressat a través d’una nota el seu malestar per un comunicat del consistori d’aquesta població, en el qual s’assegurava que Aviació Civil havia confirmat que el permís per als membres de la competició se cenyia a l’enlairament i l’aterratge des del Vallès. La realitat és que les acrobàcies i temeritats amb avionetes han pogut ser observades per milers de ciutadans de la comarca, que en moltes ocasions han manifestat la por a un accident i el malestar dels sorolls que han provocat.

El diari El Punt ha informat que l’Ajuntament de Castellar del Vallès faria extensiva una queixa formal a la direcció general d’AENA per les molèsties ocasionades per les avionetes participants en la Red Bull Air Race. El motiu de la indignació rau en el fet que “AENA no va notificar prèviament la realització d’aquestes pràctiques de vol sobre els termes municipals de Sabadell i Castellar”, segons s’informa en un comunicat, que també detalla que “el pas d’alguns vols per sobre del nucli urbà han incrementat l’alarma entre la ciutadania, atès que els aparells tenen una potència de motor elevada i emeten molt de soroll”. En aquest sentit, i basant-se en la falta d’informació, el consistori aleshores no descartava “la possibilitat d’emprendre accions legals”, per bé que la contaminació acústica en els últims dies s’ha reduït ostensiblement a la zona.

D’altra banda, des d’alguns medis independentistes s’ha qüestionat la congratulació de les JERC pel fet que celebressin l’absència d’expressions espanyolistes durant la Red Bull Air Race, en contrast amb les exhibicions aèries de l’exèrcit espanyol que havien estat denunciades per les joventuts d’ERC anys enrere. Els símbols espanyolistes han estat tan presents durant aquesta exhibició aèria com en el cas dels vols i exhibicions militars a Barcelona. En aquest sentit, a les seves manifestacions el grup juvenil d’ERC es felicitaves d’aconseguir que l’últim dia de les festes no acabi amb la gran bandera espanyola a l’aire, fet que ha quedat superat per les imatges de l’exhibició d’aquest cap de setmana, en què les banderes espanyoles han estat la tònica de la Red Bull Air Race.

Comparteix: