Nota de premsa de la CUP: el PSC-PSOE s’alinea amb el PP i els falangistes

Des de la CUP volem transmetre el nostre posicionament en relació a la votació de la moció que ahir felicitava la iniciativa de la consulta popular d’Arenys de Munt,  i que emplaçava a la població de Cerdanyola  a sumar-se a  les consultes sobre la independència de la Nació Catalana.

- La moció presentada per CiU a petició de diversos col.lectius de Cerdanyola es congratulava del caràcter democràtic d’aquesta consulta d’Arenys de Munt i en destacava l’exemple de normalitat que va exercir aquesta població del Maresme durant la consulta. Una felicitació a la iniciativa dels independentistes aranyencs a la qual des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Cerdanyola també ens hi afegim.

-  La moció també plantejava una propera consulta a Cerdanyola del Vallès, impulsada des del teixit popular i la societat civil. En aquest sentit, tal i com ja vam reclamar durant  la consulta simbòlica realitzada fa pocs dies per la CUP, esperem que el desenvolupament d’aquesta consulta sobre el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans es faci realitat ben aviat, impulsada des dels sectors de la nostra població que realment aposten pels drets i les llibertats nacionals.

- Ara bé, posem sobre la taula la necessitat que aquesta consulta es realitzi des de plantejaments populars i unitaris, precisament des d’aquesta societat civil i teixit popular cerdanyolencs.  Que reculli la reivindicació del dret a decidir per a tota la Nació Catalana en un marc de democràcia per a tots els pobles i nacions del món.  Una consulta a Cerdanyola que cal que es plantegi des de postulats profundament democràtics i participatius, tot continuant l’exemple d’Arenys de Munt i altres poblacions que s’hi estan sumant.

- Els vots favorables que han fet possible que s’aprovés aquesta moció (vots d’IC-V i CiU) posen sobre la taula i reflecteixen els canvis en la conjuntura política i social, en la consciència de la població catalana, canvis que s’han plasmat en aquesta revolta democràtica de les consultes populars pel dret a decidir. En aquest sentit, trobem vergonyós que els regidors del PSC-PSOE hagin votat negativament en bloc contra aquesta moció, enquadrats en els postulats dels falangistes que van intentar atemorir el poble d’Arenys de Munt durant el dia de la consulta. Aquests vots contra la democràcia, que cal atribuir a unes voluntats segrestades des de les altes  instàncies d’aquest partit, dibuixen una nova bretxa que pretén dividir la societat catalana.

- L’alineació del PSC-PSOE amb el PP i amb els falangistes no fa cap favor a la població catalana. Per aquest motiu convidem els regidors i militants d’aquest partit a desobeir les consignes antidemocràtiques dels seus dirigents. A què es sumin a la revolta democràtica pel dret a decidir.

Comparteix: