Qui ha atemptat contra el riu Major?

La Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors volem manifestar les següents consideracions entorn a la fuita tòxica que va contaminar el riu Major de Cerdanyola el passat 11 de setembre:

- Després de l’11 de setembre els mitjans de comunicació van informar sobre la matança de barbs que es va produir al riu Major (també anomenada riera de Sant Cugat). Aquest fet tingué lloc al tram que va des de confluència del Torrent dels Gorgs fins a la Passera d’En Guiera, segons les informacions oficials.

- El fet que hagin mort tant nombre de peixos a causa de l’abocament tòxic només té una explicació: en algun d’aquests torrents s’hi ha abocat o infiltrat líquids contaminants i perillosos per a la salut.

- Des de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors sempre hem mostrat el temor que els freàtics i lixiviats procedents dels diferents abocadors poguessin contaminar els aqüífers i torrents de Cerdanyola. Convé recordar que l’abocador de Can Planas acumula milers de tones de residus tòxics que filtren lixiviats a l’interior i a l’exterior.

- Trobem molt preocupant el doble llenguatge que la regidoria de Medi Ambient ha emprat per informar sobre aquest fet. No es pot treure importància a un fet tan greu ni assegurar que aquest atemptat ecològic sigui un “fet puntual” i de fàcil solució. És vergonyós que a través de la premsa l’ajuntament transmeti que “la riera no s’ha vist afectada” i que la colonització de peixos es farà de manera molt ràpida, traient importància a aquest incident ecològic.

 

La Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors

Comparteix: