El viceministre de producció de Bolívia visita Cerdanyola

El Viceministre de producció i micro-empresa del govern bolivià, el company Ramiro Lizondo, ens va relatar la situació del procés de transformació del seu país i les perspectives que s’obren de canvis radicals cap a una societat igualitària.

Al matí va ser a la UAB per impartir un seminari a la Facultat d’Economia on va fer èmfasi en termes més econòmics. A la tarda a l’Ateneu amb un plantejament més global descrivia com s’està produint la transició cap a un socialisme radicalment democràtic a Bolívia.

En Ramiro Lizondo va recordar la importància que tenen les eleccions presidencials i legislatives del desembre a Bolívia per poder assolir la majoria necessària de dos terços en el sistema bicameral del país andí i estar en condicions, així, de desenvolupar amb tota la potencialitat la recentment aprovada nova Constitució Política de l’Estat Plurinacional de Bolívia.

Companyes i companys bolivians presents ens explicaren que per primer cop hi ha la possibilitat d’exercir el dret de vot des de fora del país. Aquest vot majoritàriament ha de ser cap a les opcions de progrés representades pels companys President i Vicepresident Evo Morales Ayma i Álvaro García Linera. És però, una prova pilot de l`èxit de la qual, quant a concurrència i inscripció en el cens, depèn que s’estableixi com a norma a partir d’aquestes eleccions. La dreta criolla filoimperialista i proianqui ha posat tots els entrebancs possibles a aquesta experiència com ho ha fet fins ara a Xile, impedint el vot als majoritàriament exiliats i exiliades polítiques. La BVSB es va posar a disposició de les companyes i companys per difondre la necessitat del cens.

Igualment a la BVSB no som neutrals i donem suport incondicional a l’opció electoral que aprofundeix els canvis cap a una societat justa i de progrés i l’enfortiment de l`ALBA (Alianza Bolivariana de los Pueblos de América). Aquesta opció al desembre l’encarnen l`Evo, l`Àlvaro i l’instrument polític de les classes populars i les nacions originàries, el MAS (Movimiento Al Socialismo).

Volem agrair al Viceministre la classe magistral que vam tenir la sort d’escoltar els i les assistents a l’esdeveniment i que ara podeu veure i escoltar en el vídeo següent enregistrat pels companys de CerdanyolaCrida.

Per sempre agraïts i agraïdes al company i germà Ramiro Lizondo,

Vencerem!

BVSB

Llegir entrevista a Ramiro Lizondo a Rebelion.org

Comparteix: