Les perspectives de la Revolució Democràtica i Cultural de Bolívia
En Ramiro Lizondo economista i doctorant a la UAB, va marxar al setembre de 2008 per incorporar-se a aquesta responsabilitat emmarcada en el projecte progressista i socialitzador de transformacions polítiques, econòmiques i culturals que lidera el President Evo Morales. En aquest últim any, Ramiro Lizondo ha portat a terme una molt intensa tasca d’implementació de mesures d’ordenament de l’espai productiu principalment en l’àmbit de la petita i mitjana empresa, base fonamental de l’economia d’aquest país sudamericà.
Superat l`intent de 2008 de l’oligarquia sediciosa i l’ambaixada USA de trencar el procés democràtic de canvis estructurals, a començament de 2009 va ser aprovada la nova Constitució Boliviana i ratificat en referèndum revocatori pel 67 per cent dels votants, el compañero Presidente Evo Morales Ayma. Bolívia enceta així, no sense nous perills d’involució interna i externa, una etapa de relativa calma en la qual poder desenvolupar i implantar totes les directrius constitucionals igualitàries i progressistes que emanen de la seva Carta Magna.
De tot allò que esdevé a Bolívia, de la seva experiència com a rector públic del Govern de Bolívia i del marc global de processos d’alliberament social i nacional que avancen no sense dificultats a l’Amèrica del Sud, Centreamèrica i Carib, ens parlarà i podreu preguntar al Viceministre.
La Brigada Vallesana Simón Bolívar, entitat d’àmbit comarcal que promou el Socialisme del Segle XXI a partir dels llaços i treball conjunt amb els governs, moviments socials i persones de l’Amèrica Llatina, vol fer especial èmfasi en tres aspectes aprofitant l`estada del company Ramiro Lizondo. El primer en aquests dies en què commemorem la nostra Diada nacional, és poder veure la solució justa a la qual s’ha arribat i donat sentit a un estat plurinacional com el sorgit de la Nova Constitució. El segon és conèixer de prop, com els moviments socials prenen el poder polític a partir del qual apliquen els seus plantejaments de transformació. El tercer i immersos com estem en una greu crisi econòmica del sistema neoliberal és veure com a l’Amèrica Llatina es construeix una via alternativa de societat postcapitalista, un socialisme creatiu basat en la democràcia realment participativa i ens processos productius de caire socialitzador.