Veïnes i veïns de Fontetes tornen a manifestar-se per defensar el CAP

Convocades per l’AVV Fontetes, Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, Demanda Social Humanitaria i FADAM, unes 300 veïnes i veïns van iniciar dimarts a les 19:30 la marxa en defensa del CAP Fontetes. La manifestació, que va començar davant del mateix ambulatori, va acabar a la plaça Abat Oliva, després de recòrrer Av. Primavera, Av. Catalunya i C. Francesc Layret. Durant el recorregut s’hi van anar afegint més persones i a l’arribada a l’Ajuntament, ja eren més de 500 les persones que participaven de la mobilització.

Durant la protesta s’anava informant als vianants dels motius de la mobilització veïnal, explicitada en cartells que portaven moltes de les manifestants: “Per un CAP per a tots, amb més metges, menys esperes, amb pediatra. Per la defensa d’una sanitat pública de qualitat”. També es va denunciar la ocupació de la segona planta de l’ambulatori per part de serveis administratius de l’ICS, un emplaçament que en el seu dia es va vendre com provisional, i es va exigir que es faci servir aquest espai per serveis sanitaris i socio-sanitaris.

Un cop finalitzat el recorregut de la marxa, les assistents es van concentrar davant del consistori, on representants dels col·lectius convocants van exigir el manteniment del servei sanitari en les condicions actuals i la reducció de les llistes d’espera. Sobre l’acord signat entre Ajuntament i Generalitat, es va recordar que no és més que un “document de bones intencions i no un pacte que garanteixi res”. En aquest sentit, es farà una recollida de signatures entre el veïnat de Fontetes que vulgui retornar al CAP del barri. Aquesta campanya s’extendrà també a altres barris, com el cas de St. Martí-Xarau, on les residents han estat reubicades al nou CAP La Farigola per la força.

Reconeixent la millora que suposa el nou ambulatori, des del moviment veïnal van destacar que l’augment de població a Cerdanyola exigeix sobretot un augment en el nombre de metges i no només una reorganització dels recursos actuals. Per altra banda es va destacar que la lluita no és només en defensa d’un CAP, sinó per una assistència sanitària pública de qualitat, fet que passa per la millora del CAP II i la posada en funcionament del futur hospital Ernest Lluch, del que es va dir que 4 anys després no és més que un projecte. En acabar, es va anunciar que al setembre continuaran les mobilitzacions.

Comparteix: