Cerdanyola torna a tenir un espai alliberat

Ja fa 4 anys de la primera okupació a Cerdanyola, de la primera decisió d’obrir espais abandonats en aquest poble per crear una nova forma d’organització popular i per denunciar, al mateix temps, la màfia immobiliària que ens persegueix.

Una doble lluita , per plantar cara a l’especulació del sòl i el sostre, i per no voler entrar en l’espiral burocràtica i paternalista del sistema polític que gestiona les nostres vides. No volem! No volem un espai propietat de ningú, sinó de totes, no volem cessions, no volem limitacions, no volem una dependencia política ni restriccions. Els espais els gestiona qui els utilitza, i qui els ha d’utilitzar és qui ha de decidir què i com han de ser.

Tots sabem que passant pel filtre oficial això mai seria posible, i precisament perquè no volem aceptar que mai pugui ser posible decidim fer-ho, sense que ens aturi la por a les conseqüències que les seves lleis absurdes ens poden produïr. Prenem cases i locals inutilitzats per convertir-los en espais de llibertat, en espais on poder fer el que la gent vulgui sense justificacions; l’únic requisit és el de no lucrar-se i respectar tots els individus que hi formen part. Un espai on poder desenvolupar projectes polítics i no polítics, de reflexió i crítica social, d’enriquiment cultural, d’oci, de reunió de tertúlia, d’aprenentatge, de convivència i de treball comú.

Per tots aquests motius i molts més, per cinquena vegada a Cerdanyola, hem tornat a alliberar una finca abandonada per tal que la gent amb inquietuds pugui desenvolupar els seus projectes de manera autogestionada i horitzontal. Aquest nou espai, situat al final del carrer Sant Ramon, a l’alçada de la benzinera, és una gran nau industrial en estat avançat de deteriorament que us dóna la benvinguda a totes i a tots, i us convida a participar al nou projecte que s’hi vol dur a terme, a proposar-ne de nous, a pintar, a construïr, a cantar, a ensenyar o a fer el que vulgueu.

Sobretot els primers dies o setmanes, i per tal que l’espai acabi sent un lloc apte per a fer-hi totes les activitats que es proposin, s’ha de fer una llarga tasca de neteja i rehabilitació de l’espai, Així que us convidem també a donar un cop de mà en la neteja i en el reciclatge de material que pugui ser útil.

Per plantar cara a la corrupció immobiliària, a l’especulació i a la gestió paternalista de les nostres vides, i per l’alliberament popular, okupa i crea tu també!

Comparteix: