Els abocadors de Can Planas i l’Ajuntament

Hola a tots.  Com a la majoria m’acaba d’arribar la revista municipal del Riu Sec.

Segons el butlletí, en venen dient que l’operatiu per remeiar els abocadors de Can Planes està en marxa i que és la hòstia de bo pel poble, ja que l’estant restaurant. Jo em creia que restaurar era arreglar, solucionar els problemes, però el que faran serà maquillar, perdó en diuen “segellar” l’abocador per dalt i lateral, per estancar-lo i deixar els tòxics allà a baix per sempre, ja que si no es fa res ara, una vegada construïdes les vivendes, allà no es podrà tocar res de res.

Ens diuen que hi ha 5 solucions a l’informe famós IDOM (jo he comptat 7, pàgines 5-6-7 de la fase lV del maleït informe). Què és la millor opció,  ja que d’altres com buidar-lo seria perillós per estar 3 anys a cel obert traient els contaminats altament tòxics que hi ha allà baix. Pregunto, tants anys? Qui hi haurà  treballant? 10/20 obrers, en teoria altament qualificats (això una vegada es subcontracti vàries vagades, ja veurem qui són els pobrets que ho faran). Què hi haurien, 3/4 camions i un parell de retroexcavadores? A qui li volen vendre la moto?

Tampoc s’hauria de buidar tots els 2.5 milions de metres cúbics que hi són allà, però sí el nucli dur, altament contaminant, tal com reconeixen tots.

Al butlletí també diu que l’Ajuntament és totalment obert i transparent…

Que els hi preguntin als membres de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors, als quals els van boicotejar un acte informatiu medioambiental a càrrec del Dr. Ferris,  metge (si heu llegit bé, un perillosíssim METGE) denunciant-los a la Junta Electoral, doncs el dia de la xerrada era el dia de reflexió de les Eleccions Europees.

Amb quins arguments? En el ple municipal de juny es va fer aquesta pregunta i la resposta molt transparent i clara de l’alcalde va ser “s’aixeca la sessió”.

També hi ha un tema que es diu  al “butlletí” de l’Ajuntament: segons González, del PP, els socialistes varen permetre els abocaments de Can Planas a canvi de la construcció d’equipaments esportius a la Bòbila. Allà era on cremaven les escombraries  de Cerdanyola temps enllà. Ja veieu, ens varem vendre la salut per un camp de futbol?

Sí, la salut, perquè cap del polítics que hi havien i tampoc els d’ara varen fer estudis mediambientals per saber que allò que es tirava a Can Planas seria possiblement perjudicial amb els anys  per a un sector de la població de Cerdanyola, ara, impossible de demostrar, ja que els abocadors estaven en els màxims exponents pels anys 90, ara li toca de patir a molta gent del poble, bona gent senyors politics, alguns ja no hi son…

Albert González (Coyote).

Comparteix: