Valoració de la manifestació del 20 de desembre per reivindicar la construcció de l’hospital

Com a col•lectiu convocant de la manifestació conjunta del passat dissabte 22 de desembre per reivindicar la construcció de l’hospital manifestem el següent:

IMG_42671. Valorem molt positivament la participació ciutadana a les tres manifestacions que van sortir des de Cerdanyola, Montcada i Ripollet per confluir davant dels terrenys de l’hospital. Cada vegada són més els veïns i veïnes que responen a les nostres convocatòries, com hem anat veient en les diferents mobilitzacions que hem organitzat. Tot i això, esperem que cada vegada siguem més els i les que sortim al carrer per aconseguir aquest hospital que tanta falta ens fa, doncs la saturació de l’hospital Parc Taulí fa temps que ha arribat a cotes inacceptables.

2. Lamentem que els responsables polítics de les administracions implicades (Ajuntaments, Mancomunitat i Generalitat) continuïn mentint i intentant enganyar la ciutadania, afirmant que s’està complint el calendari de construcció de l’hospital. Aquesta actuació és inacceptable, sobretot si tenim en compte que aquests responsables polítics pertanyen a partits suposadament d’esquerres.

3. Denunciem el desproporcionat desplegament policial i, sobretot, l’intent d’impedir la manifestació que sortia des de Montcada i Reixac, amenaçant amb sancions a totes les persones que hi participaven. Les tres manifestacions van transcórrer en tot moment de forma pacífica, fins i tot davant les provocacions d’alguns agents dels mossos d’esquadra.

4. A partir del gener, reprendrem la nostra activitat reivindicativa per defensar la sanitat pública. Una de les tasques que volem iniciar és la creació d’un observatori de la sanitat pública, un espai de participació ciutadana en forma de xarxa d’usuaris, per tal de fer un seguiment de la situació de cada centre d’atenció primària.

5. La propera reunió de la Coordinadora per la Sanitat Pública tindrà lloc dimecres 14 de gener de 2009 a les 19:00 hores al Centre Cívic del barri del Pont Vell (Ripollet). Com sempre, aquesta reunió és oberta a tots els veïns i veïnes que vulguin participar-hi.

Comparteix: