Segona xerrada de l’economista Santiago Niño-Becerra a l’IES Banús

El conegut economista Santiago Niño-Becerra ha tornat avui a l’Institut d’Ensenyament Secundari Banús, on ja havia fet una xerrada fa un parell d’anys, per pronunciar una conferència davant dels estudiants de primer i segon de batxillerat social.

P1020825El catedràtic d’economia Santiago Niño-Becerra (un dels economistes més coneguts actualment pel gran públic, gràcies a les col.laboracions en els mitjans de comunicació i als seus llibres) ha tornat avui a les aules de l’IES Banús de Cerdanyola del Vallès, centre educatiu en el qual ja va pronunciar una conferència fa un parell d’anys.

Durant la seva xerrada als estudiants de primer i segon de batxillerat social, Niño-Becerra ha descrit un panorama econòmic francament difícil per als propers anys. Segons ha dit, el nostre país s’enfronta amb un deute públic “inassumible”, excés de capacitat productiva i excés de mà d’obra. Aquests factors, i d’altres, fan previsible, malauradament, un futur en el qual, tal i com diversos estudis ja vaticinen, les desigualtats socials seran cada dia més accentuades.

Durant el debat que ha mantingut amb els estudiants els ha traslladat alguns consells que, al seu parer, aquests haurien de seguir per a incorporar-se al mercat del treball amb millors possibilitats d’aconseguir una bona feina: “Dediqueu-vos a una professió que us agradi, sigui la que sigui i, sobretot, especialitzeu-vos al màxim en algun aspecte d’aquesta activitat. Això és clau”. Com a resposta a un alumne que li ha dit que volia fer dret, ha comentat “advocats n’hi ha molts. Si vols fer dret, fes-ho. Però informa’t bé de en quines branques del dret hi ha dèficit d’especialistes. Si descobreixes, per exemple, que hi ha una gran demanda d’especialistes en dret marítim, fes aquesta branca.”. Com a mostra d’una professió que gairebé ningú tria i que actualment està molt demandada, ha posat la de soldador per plasma.

Els alumnes li han preguntat també per la possibilitat que les “aP1020839pps” de telefonia mòbil, com Uber, puguin contribuir a dinamitzar l’economia i a crear llocs de treball. Niño-Becerra ha coincidit en aquest sentit, encara que ha comentat que en alguns casos l’aparició d’aquestes “apps” ocasionaran problemes d’ajust legal. “Bona part del futur, però”, ha assegurat, “està clar que passa per aquí. Actualment, moltes persones que no tenien treball ja ha trobat en aquestes apps una forma d’obtenir ingressos. Ens haurem d’adaptar a elles. El futur no es pot aturar”, ha afegit.

Niño-Becerra fa aquestes xerrades de forma totalment desinteressada i com a resultes de la relació personal que, des de fa un temps, l’uneix amb alguns dels professors del claustre del centre.

Comparteix: