El Museu d’Art de Cerdanyola dóna veu a les dones africanes

El museu acollirà, el dissabte 18 de maig a les 18:30h, la xerrada El rol de les dones a l’Àfrica Occidental i el seu procés migratori. L’activitat s’emmarca en la celebració del Dia Internacional dels Museus.

foto_pau_coll_-_ruido_photoLa representació i la veu de les dones africanes a Catalunya queda en molts casos invisibilitzada. Per una banda, la migració africana és un afer principalment masculí, la majoria de les persones migrades que fan la ruta cap a Europa són homes. En les comunitats que viuen a Catalunya, sovint són els homes qui ocupen l’espai públic i representen la comunitat. Però també hi ha moltes dones que fan el camí cap a Europa i la xerrada prevista per al 18 de maig al MAC vol analitzar el rol de les dones a l’Àfrica Occidental i com interactua en el procés migratori a través de dos projectes de l’organització de fotografia documental RUIDO Photo: The Backway i Àfrica en femení. Lluites i victòries de les dones a Gàmbia.

L’acte inclourà la xerrada El rol de les dones a l’Àfrica Occidental i el seu procés migratori i comptarà amb la periodista Clara Roig i el fotògraf Toni Arnau, que han participat en algun dels dos projectes, i de Mariana Barrow, membre de la recent fundada Unión de Mujeres Africanas en España. Barrow, d’origen gambià, porta 8 anys vivint a Catalunya i a la xerrada explicarà la seva experiència en el procés migratori i parlarà sobre el rol de la dona a l’Àfrica Occidental.

També es projectarà el vídeo Història de la Jankey Jassey que dóna a conèixer el procés de superació i apoderament d’aquesta dona, una de les poques instal·ladores de plaques solars a Gàmbia que va estudiar un curs d’energies renovables a Fandema (centre de formació i ocupació per dones a Tujereng) on ara és professora.

Comparteix: