Cerdanyola s’adhereix al Dia de Comerç Just 2019

El Programa Municipal de Solidaritat i Cooperació va organitzar el passat 6 de maig i en el marc de les festes del Roser 2019 activitats didàctiques de comerç just dirigides a un públic familiar.

comerc_just_sense_filtre_lilaAl Parc Can Xarau i durant tot el matí es van instal·lar jocs de Comerç Just, a càrrec de l’entitat Alternativa 3. Mitjançant aquesta activitat lúdica, el públic, gran i menut, es va familiaritzar amb els conceptes de comerç just com ara: “No Explotació Infantil”, “Producció Orgànica”, “Igualtat home-dona” o “Respecte al medi ambient”, entre d’altres.

Amb aquesta activitat, Cerdanyola del Vallès s’adhereix a la campanya central de 2019 pel Dia de Comerç Just, que enguany s’ha celebrat el 4 de maig. Amb l’eslògan Posa el filtre lila! Per la igualtat tria comerç just! i amb una mirada feminista, la campanya denuncia les desigualtats de gènere en l’àmbit laboral i en diferents sectors del comerç internacional. En aquest sentit, les dones treballen en sectors i ocupacions precaritzats amb salaris més baixos i condicions laborals menys estables. La bretxa salarial de gènere a nivell mundial és del 23% i 330 milions de dones i nenes viuen en condicions d’extrema pobresa.

El manifest de la campanya també deixa clar l’impacte que el nostre consum quotidià té en la justícia social, econòmica i ambiental i en l’eradicació de la desigualtat de gènere: “Amb el nostre consum quotidià estem potenciant un tipus d’economia o una altra. Beure un cafè o menjar una xocolata produïts amb criteris de comerç just significa apostar per models econòmics que són equitatius i sostenibles socialment i mediambientalment. Triar comerç just i economia social i solidària significa participar en models econòmics que respecten la igualtat de gènere laboral, la presa de decisions equitativa i igualitària, a més del respecte per la sostenibilitat ambiental”.

La campanya està coordinada per la Coordi, la Coordinadora pel comerç Just i les Finances Ètiques a Catalunya.

Comparteix: