La Biblioteca Central col·labora amb instituts de secundària per millorar les competències en recerca de l’alumnat

L’alumnat de batxillerat de l’institut Forat del Vent assistirà, durant els mesos de maig i juny, a uns tallers formatius emmarcats dins del projecte ISC2 Bibliolab, amb l’objectiu de millorar les seves competències de cara a la realització dels treballs de recerca de l’últim any.

bibiotecaEls tallers aproparan els estudiants a la Recerca i Innovació Responsable (RRI), els formaran en cerca bibliogràfica i reforçaran les seves competències en eines digitals. Aquesta iniciativa és la tercera fase del projecte “ISC2 BiblioLab d’innovació social i ciència ciutadana” coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb la participació del Centre de Visió per Computador (CVC-UAB) i tres biblioteques municipals de l’àrea del Vallès (Vapor Badia a Sabadell, la Biblioteca Central de Cerdanyola i la biblioteca Miquel Batllori a Sant Cugat). El projecte, emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona, té l’objectiu d’adaptar les biblioteques públiques als canvis culturals i socials que comporta la societat digital, afavorint la creació d’entorns col·laboratius i participatius oberts a la ciutadania.

Les dos fases prèvies, portades a terme durant els mesos de març i abril, han involucrat també bibliotecaris i professors dels instituts, que han pogut assistir a tallers de co-creació, ciència ciutadana i RRI amb l’objectiu de definir de manera col·laborativa el nou rol de les biblioteques públiques. Amb la incorporació dels estudiants es pretén que aquests últims adquireixen les eines i capacitats per realitzar un treball de recerca de qualitat.

Està previst que aquesta iniciativa vagi acompanyada d’altres accions com són la promoció de vocacions científiques i l’educació digital entre els i les joves per fer de les biblioteques un espai que a partir de la co-creació i reflexió, fomenti l’aprenentatge, la ciència, la innovació i la tecnologia.

Comparteix: