Continua el joc brut entre Guanyem (Compromís) i els Comuns

Primer va ser l’intrusisme de Compromís a les primàries de Podem, després una denúncia de Podem al logo de Guanyem i, ara, una denúncia de Guanyem amb la que han impedit que En Comú Podem Cerdanyola pugui realitzar el seu acte de presentació de candidatura. Així és Cerdanyola i així de boja està la política cerdanyolenca, que està vivint una de les etapes més lamentables de la història local.

logosEls comuns denuncien Guanyem (2 de maig)

La nova candidatura de Compromís, Guanyem Cerdanyola, ha anunciat que En Comú Podem Cerdanyola van requerir el 2 de maig a la Junta Electoral que Guanyem canviés el seu logotip perquè podria confondre a l’electorat. Els comuns pretenen, amb aquesta acció, que Guanyem no utilitzés ni el logotip, ni la tipografia ni els colors utilitzats per la formació de Carles Escolà.

Llavors Guanyem no volia entrar en una guerra judicial contra els comuns, malgrat que lamentaven que el requeriment podria bloquejar la seva candidatura. Malgrat no voler cap guerra judicial, la formació va trigar només quatre dies en denunciar els comuns per un post que van posar al Facebook.

Guanyem denuncia els comuns (6 de maig)El-post-i-la-sol·licitud-de-la-polèmica-600x421

Quatre dies més tard va arribar un nou episodi de la batalla entre les dues candidatures: arran d’una denúncia de l’entorn de Compromís del dia 6 de maig, els comuns van haver de suspendre l’acte de presentació de la candidatura.

La Junta Electoral de Zona (JEZ) va atendre la denúncia i va suspendre l’acte per infringir la normativa electoral: va anunciar l’acte amb el missatge al Facebook on demanava el vot a la ciutadania, cosa que encara no es pot fer perquè encara no s’ha donat el tret de sortida a la campanya electoral. Segons els comuns, aquesta ha estat una errada involuntària que només va sortir al Facebook, però mai als cartells de convocatòria oficials. Malgrat tot, la JEZ va desatendre les peticions dels comuns i va tirar endavant la suspensió de l’acte.

Les xarxes han dit la seva en aquest culebró, d’on d’estaquem els següents missatges:

  • “Los que dicen defender la Declaración y las Libertades, los del 1-O y de que va de Democràcia meten a jueces para suspender por vez primera en la historia democrática de Cerdanyola un acto político. No fue el Estado Central, no fueron los fachas. Fueron los que gobiernan hoy la ciudad. Urge sacarlos!”.
  • Me lo podría esperar del PP, del PDCAT, o de VOX, pero de una coalición que dice ser de izquierdas? La verdad es que cuando fui al acto y me lo dijeron creía que era broma, hasta que me enseñaron el acta de resolución de la JEZ.
  • És una vergonya que els que es vanten de ser “esquerra alternativa” facin servir mètodes de “destrucció de l’adversari” que sonen barroers, poc ètics i més propis dels tripijocs de la dreta rància i tramposa. Una vergonya.

Antecedents (gener de 2019): Compromís intenta controlar Podem

Els inicis més greus d’aquesta lluita bruta els va començar Compromís a principis d’any, quan el grup d’Escolà es va presentar a les primàries per controlar Podem: membres de Compromís – regidors del Govern – es van presentar a les llistes del partit de la competència. Finalment la direcció del partit morat va veure la jugada i va prohibir la candidatura encapçalada pel regidor de Compromís Iván González. Evidentment, Compromís va avalar la jugada i no va fer dimitir dels seus carrecs ni els va cessar, cosa que va evidenciar una estratègia política incongruent i sense precedents a Cerdanyola.

Qui són Iván González i Contxi Haro

Ivan-Gonzalez1-300x198Iván González Galdeano té característiques de “polític penell”, aquell que avui van en una direcció i, demà, en un altre. Militava a EUiA, però va canviar de partit: a les municipals de 2011 es va presentar amb Compromís per Cerdanyola. Quan va sorgir el cercle de Podem Cerdanyola, va “migrar” cap al nou partit – sent membre del Consell Ciutadà Municipal – però, sorprenentment, els va deixar de banda per presentar-se, de nou, en la llista de Compromís. Va ser quan va aconseguir – per fí – entrar com a regidor de l’Ajuntament. Al gener d’aquest any es va presentar a les primàries de Podem i, després de ser anul·lada la seva llista, va acabar tornant a formar part de la nova llista de Compromís (ara Guanyem).

contxi-haro-202x300Per la seva part, Contxi Haro Pardo és una cerdanyolenca que diu portar molts anys militant en l’esquerra, i tenia la intenció d’entrar en Podem per aconseguir que no sigui una organització sectària, que aposti per la unitat, una unitat que Compromís-Guanyem l’està intentant trencar dia rere dia.

Formaven – i formen – part d’un partit que portava el lema “una altra manera de fer política” i, evidentment, ho estan complint: primer practiquen intrusisme en altre partit i després entren en el joc brut de les denúncies per complicar la candidatura dels comuns.

Comparteix: