Arriba el Dia Internacional des Museus a Cerdanyola

El Museu d’Art i el Museu d’Història oferiran portes obertes i diferents activitats entre el 17 i el 19 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Un any més, els museus de la ciutat se sumen al Dia Internacional dels Museus i ho fan amb jornades de portes obertes el divendres 17 de maig, dissabte 18 de maig i diumenge 19 de maig.

MACnocturnaEl Museu d’Art de Cerdanyola, oferirà jornades de portes obertes del divendres 17 de maig al diumenge 19 de maig. També el diumenge, farà una visita guiada al museu a les 12h.

A més acollirà, el divendres 17 de maig a les 19h, la conferència Destrucció i salvaguarda del patrimoni artístic cerdanyolenc a la Guerra Civil a càrrec de Patxi Ocio, autor de la tesi doctoral sobre la salvaguarda del patrimoni cultural a la Guerra Civil al Vallès Occidental. La xerrada s’engloba en el programa de l’exposició D’entre les cendres. L’art que va sobreviure a la guerra, que alhora forma part de l’exposició extensa i simultània de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona 1939. L’abans i el després.

El dissabte 18 de maig, a les 18:30h, el MAC donarà veu a les dones africanes amb la projecció del documental Història de la Jankey Jassey del projecte Àfrica en femení i la xerrada El rol de les dones a l’Àfrica Occidental i el seu procés migratori. Aquesta comptarà amb la participació de la periodista Clara Roig, el fotògraf Toni Arnau i la membre de la Unión de Mujeres Africanas en España, Mariana Barrow, que explicarà la seva experiència migratòria des de Gàmbia.

El mateix dissabte, a les 21:30h, es posarà punt final a l’exposició Ana Maria Smith. Una artista esborrada amb una visita guiada a càrrec de la il·lustradora Ivonne Navarro, que també presentarà un retrat que ha fet de l’artista.

I ja a la nit, a partir de les 22h, se celebrarà la VII Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola amb tres hores continuades de curts realitzats a la ciutat.

Museu d’Història de Cerdanyola

El Museu d’Història també obrirà les portes del Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver entre el 17 i el 19 de maig. Qui s’apropi al museu podrà visitar Cerdanyola, terra d’ibers, una exposició amb objectes, interactius i imatges que parlen sobre una cultura que va desaparèixer fa més de 2.000 anys. També serà un bon moment per a passejar pel Poblat Ibèric i descobrir les seves novetats i qui ho desitgi podrà visitar l’exposició temporal Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència i la instal·lació Repressió i mort a la reraguarda: l’església Vella de Sant Martí. Totes dues iniciatives formen part de l’exposició extensa i simultània de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona 1939. L’abans i el després.

Dissabte 18 maig, a les 18:30h, el Museu de Ca n’Oliver oferirà una visita guiada a l’exposició permanent Cerdanyola, terra d’ibers. Durant el recorregut, els participants descobriran el territori de la Laietània ibèrica i la vida quotidiana dels habitants d’un poblat com el de Ca n’Oliver a través dels més de 500 objectes arqueològics exposats, de les imatges, dels interactius i dels audiovisuals distribuïts en set àmbits temàtics. La visita està recomanada per a majors de 10 anys.

En Bilos i la Betinin ensenyaran el seu poblat, el diumenge 19 de maig a les 11:30h, en una visita teatralitzada al poblat ibèric de Ca n’Oliver. El recorregut, que inclou la visita als tres edificis ibèrics reconstruïts, permetrà als participants descobrir l’evolució urbana del poblat i com eren els seus carrers i la vida quotidiana dels seus habitants al segle III aC.

També el diumenge 19 de maig, dos dels espais patrimonials més singulars del Museu d’Història de Cerdanyola, l’Ermita de Santa Maria de les Feixes i l’Església de Sant Iscle i Santa Victòria, obriran les seves portes (de 10h a 14h) i s’hi faran visites guiades a les 11h i a les 12:30h, respectivament. Les persones visitants podran veure l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes i descobrir-ne la seva història i la de la vall de les Feixes, una petita vall que s’obra a la plana del Vallès i que és un reflex de la llarga història de Cerdanyola.

Comparteix: