El 9 de maig anem a peu a l’escola i/o institut

Catorze escoles i instituts de Cerdanyola del Vallès se sumen a la iniciativa europea ‘Walk and bike to School 2019’ amb l’objectiu de reduir per un dia els índex de contaminació a l’entorn escolar.

caminsescolarsCatorze centres educatius de Cerdanyola del Vallès participaran, el dijous 9 de maig, a la jornada ‘Deixem petjada. Anem a peu a l’institut i/o escola’ emmarcada en la iniciativa internacional ‘Walk and bike to School 2019’. Hi participen quatre instituts: Pere Calders, Banús, Jaume Mimó i Gorgs; vuit escoles: Waldorf-Steiner ‘el Til·ler’, Xarau, La Sínia, Bellaterra, Turó de Guiera, Saltells, Fedac Cerdanyola i Serraperera; i dues escoles bressol: Cordelles i Montflorit.

L’objectiu de la iniciativa és reduir per un dia els índexs de contaminació a l’entorn escolar, promoure una accés a l’escola més sostenible i fomentar hàbits més saludables. El dijous 9 de maig es fomentarà el transport sostenible i es convidarà a l’alumnat, professorat i famílies a desplaçar-se fins el centre educatiu a peu o bé en un mitjà sostenible (sense motor) com pot ser la bicicleta, el patinet…

La jornada ‘Deixem petjada. Anem a peu a l’institut/escola’ és una iniciativa del Projecte Educatiu de Ciutat i s’emmarca dins els Camins Escolars, itineraris d’anada i tornada a l’escola o institut que permeten un desplaçament segur, acollidor i educatiu d’infants i joves. Actualment, hi ha camins escolars al voltant de les escoles La Sínia, Serraperera i Xarau.

Comparteix: