Fet el sorteig per escollir les persones que formaran part de les meses a les Eleccions Municipals i Europees

A Cerdanyola del Vallès, 43.570 persones podran votar a les Eleccions Municipals i Europees del 26 de maig.

Una-urna-llena-de-votos-justo-_54408352481_54028874188_960_639Avui s’ha fet el ple extraordinari per escollir els ciutadans i ciutadanes del municipi majors de 18 anys que faran les funcions de president, vocal o suplent, i que controlaran les 67 meses electorals repartides entre 13 col·legis electorals. El regidor més jove dels assistents, Carlos Cordón, i el regidor amb més edat, Fulgencio Yeste, han estat els encarregats d’activar el software que ha escollit les persones que formaran part de les meses electorals. Ho han fet seguint les indicacions de la secretària de l’Ajuntament i sota l’atenta mirada de bona part del consistori, que per l’ocasió s’ha assegut a les cadires habitualment reservades per a la ciutadania que assisteix als plens municipals.

Organització de les meses electorals

L’ordenament legal estableix que el President i els vocals de cada Mesa estan designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys, si bé a partir dels seixanta-cinc anys podran manifestar la seva renúncia en el termini de set dies. El President haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o subsidiàriament el de graduat escolar o equivalent.

Calendari del 26M

La campanya electoral començarà a la mitjanit del 10 de maig i finalitzarà a la mateixa hora del 24 de maig. El dissabte 25 de maig serà el dia de reflexió.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès disposa d’un espai al web municipal http://www.cerdanyola.cat/eleccions en què es pot consultar el cens electoral, les seccions censals, un històric amb els comicis celebrats a la ciutat i el dia de les eleccions, es podrà accedir al programa que farà el seguiment dels comicis a la ciutat.

Comparteix: