La Junta Electoral obliga la UAB a esborrar pintades i murals independentistes

La Junta estima un recurs de l’associació S’ha acabat! i fa referència a símbols com llaços grocs i estelades o els de signe partidista.

1555081476871Tal com informa 324, La Junta Electoral Provincial de Barcelona obliga la Universitat Autònoma de Barcelona a esborrar, “en el termini més breu possible”, els murals i pintades amb símbols com el llaç groc i la bandera estelada o de “signe partidista” que es puguin identificar amb alguna de les candidatures presentades per al 28A.

La decisió respon al recurs presentat per l’associació unionista S’ha acabat! Joves per la Defensa de la Constitució” contra l’acord de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que acordava no obligar la UAB a esborrar les pintades.

La petició va arribar així a la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que aquest divendres ha emès la resolució -amb un vot particular en contra- que ordena esborrar les pintades i els murals del campus de Bellaterra.

L’Autònoma havia al·legat que els murals estaven emparats per la llibertat d’expressió i que se’n desconeixia els autors. La Junta admet que tot i que les pintades les han fet tercers “sense autorització de la UAB”, és la Universitat qui ha de preservar el principi de neutralitat i igualtat durant el període electoral.

Entre les pintades denunciades hi ha una imatge del cap de llista d’ERC al 28-A, Oriol Junqueras, i frases com “Llibertat presos polítics” o “Només la independència ens farà lliures”.

L'ordre d'esborrar les pintades per part de la Junta Electoral Provincial de Barcelona no inclou les pintades que no tenen relació amb els lemes o símbols utilitzats per les candidatures electorals.

L’ordre d’esborrar les pintades per part de la Junta Electoral Provincial de Barcelona no inclou les pintades que no tenen relació amb els lemes o símbols utilitzats per les candidatures electorals.

La UAB, al centre de la polèmica

La resolució de la Junta Electoral arriba l’endemà dels incidents al campus durant la la visita de la cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions del 28A, Cayetana Álvarez de Toledo, per participar en un acte de S’ha acabat!.

La candidata popular va ser rebuda a crits per membres de grups antifeixistes que volien boicotejar l’acte, que finalment es va acabar celebrant. La UAB va condemnar els enfrontaments, mentre que Álvarez de Toledo va escarnir els seus detractors.

Comparteix: