Sant Jordi 2019 arriba de la mà de Joan Brossa

Enguany se celebra la 18a Marató de Lectura coincidint amb la Diada de Sant Jordi i es dedicarà al poeta, dramaturg i artista plàstic Joan Brossa amb motiu del centenari del seu naixement. Les parades de llibres i roses ocuparan les places de l’Abat Oliba i Josep Viladomat i els escriptors/es locals tornaran a tenir un espai propi per a signar les seves obres.

C-FcOOQXsAAUF1ULa 18a Marató de Lectura començarà a les 7:30h i s’allargarà 12h per acabar a les 19:30h. Aquest any es dedicarà a Joan Brossa amb motiu del centenari del seu naixement i com a commemoració del 2019 com a Any Brossa. El dimarts 23 d’abril, qui ho desitgi podrà participar en la Marató de Lectura llegint i/o escoltant fragments de l’obra de Joan Brossa. La Marató compartirà el doble objectiu de promocionar la lectura en veu alta en l’espai públic i donar a conèixer la dimensió de l’obra i la figura de Joan Brossa, possiblement el poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX.

Les primeres lectures es faran a l’andana de l’estació de Renfe (7:30h-9h). Al matí es faran lectures paral·leles a la plaça de Josep Viladomat i a la de Francesc Layret a on també continuaran a la tarda. En aquest darrer emplaçament es podrà gaudir de diferents activitats com tallers per fer-se bosses estampades i dissenyar xapes, tastets literaris, vermut literari, cafè literari amb lectura, música i il·lustració en directe… El fi de festa anirà a càrrec del mag Fèlix Brunet i el seu espectacle Clàssic (17:30h) i de la companyia Roger Canals que farà gaudir de música en directe i graffiti amb Viatjazz (18:30h).

La participació de les escoles serà molt destacada a la Marató de Lectura, sobretot durant el matí. Més de 500 alumnes de les escoles Sant Martí, Serraperera, Xarau, Montserrat, Carles Buïgas, Les Fontetes i de l’institut Banús participaran en l’homenatge a Joan Brossa. La lectura de les escoles serà de 9:15h a 13h a la plaça de Francesc Layret i de 9:45h a 13h a la plaça de Josep Viladomat. El Servei Local de Català i el Servei de Cooperació i Immigració de l’Ajuntament tornaran a col·laborar a la Marató de Lectura.

El dia de Sant Jordi no faltaran les parades de llibres i roses, que un any més ompliran les places de l’Abat Oliba i Josep Viladomat. I aquest any, els autors locals que ho han sol·licitat tornaran a disposar d’un espai propi, a partir de les 11h, a la plaça de l’Abat Oliba, per a presentar i signar les seves obres.

De 10h a 11h – Eva Esther i Míriam Martínez

d’11h a 12h – Aina Sastre i Maria Victòria Lovaina

de 12h a 13h – Isidre Grau i Miquel Sánchez

de 13h a 14h – Miquel Estapé i Anabel Alcaraz

de 14h a 15h – Esther Bayo i Vanessa Martínez

de 16h a 17h – Maité Barceló (Tessa Barlo) i Ramón Martos

de 17h a 18h – Danny Romero i Rafi Bonet

de 18h a 19h – José Miguel Moras i Robert Álvarez

Programació 18a Marató de Lectura

Inauguració de la Marató de Lectura “Sabíeu que…?” Curiositats sobre Joan Brossa
De 7:30h a 9h
Lloc: RENFE (andana direcció Barcelona)

Les escoles llegeixen Joan Brossa
De 9:15h a 13h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Les escoles llegeixen Joan Brossa
De 9:45h a 12h
Lloc: Pl. de Josep Viladomat

Tallers per a tots els públics: Fes-te la teva bossa estampada
D’11h a 14h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Tastets literaris
De 12:30h a 13:30h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Vermut literari amb lectura, música i il·lustració en directe
De 13:30h a 14:30h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Tallers per a tots els públics:
Fes-te la teva bossa estampada
Dissenya’t la teva xapa
De 14:30 h a 17h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Cafè Literari amb lectura, música i dansa
De 15:30h a 16h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

“Poesia escènica”
De 16h a 16:30h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

“Brossa i les lletres” amb lectura, música i dansa
De 16:30h a 17:30h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Espectacle de màgia familiar Clàssic amb Fèlix Brunet
De 17:30h a 18:30h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Acte de Cloenda: Música i Graffiti Viatjazz amb la cia Roger Canals
De 18:30h a 19:30h
Lloc: Pl. de Francesc Layret

Comparteix: