La mostra ‘Somnis de paper’ ret homenatge a la modista de Cerdanyola Josefina Xufré

L’exposició de vestits realitzats amb paper serà una mostra dispersa i es podrà visitar al Museu d’Art de Cerdanyola, la sala Elisa Arimany de la Biblioteca i l’Ateneu fins al 12 de maig. La inauguració, que inclourà una visita comentada, serà el dijous 11 d’abril a les 19h al Museu d’Art de Cerdanyola.

Captura de pantalla de 2019-04-08 09-26-06Els Ajuntaments de Cerdanyola i Mollerussa han organitzat la mostra ‘Somnis de paper. Diàleg entre el Museu de Vestits de Paper de Mollerussa i el Modernisme de Cerdanyola’. Coincidint amb la Festa Major del Roser de Maig, aquesta mostra vol fusionar el modernisme i el treball en paper d’uns vestits inspirats en aquells anys i alhora servirà per retre homenatge a la modista local Josefina Xufré, guardonada en repetides ocasions en el Concurs de Vestits de Paper.

L’exposició ocuparà tres espais de la ciutat. Al Museu d’Art de Cerdanyola s’exhibiran alguns vestits amb aires modernistes i també un vestit especialment confeccionat per Josefina Xufré, i que és la interpretació en paper del vestit lluït per ‘la dama del gronxador’ del vitrall exhibit al MAC. La Sala Elisa Arimany de la Biblioteca Central serà l’espai on trobar tots els vestits de paper creats i cosits per Xufré i guardonats al Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa. I a l’Ateneu hi haurà una mostra de vestits de paper fets per a nines.

Homenatge a Josefina Xufré

Josefina Xufré és modista de Cerdanyola des de fa 45 anys. La traça, la professionalitat i el treball acurat són la seva targeta de presentació; també, en els vestits de paper presentats al Concurs de Mollerussa. Des de l’any 2000 i participant sempre en la modalitat de ‘moda actual, Xufré ha obtingut els millors guardons amb uns vestits especialment admirats i valorats. La seva filla, Laia Pon, és la creadora dels dissenys i la model que els llueix a la passarel·la. Les seves creacions s’exhibeixen actualment al Museu de Vestits de Paper de Mollerussa.

Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa

A Mollerussa, des de fa 54 anys, es celebra un Concurs de Vestits de Paper. Més de 2.700 vestits han desfilat per la passarel·la del Teatre l’Amistat i els guanyadors tenen un lloc privilegiat al Museu de Vestits de Paper, inaugurat l’any 2009.

Comparteix: