El Museu d’Història de Cerdanyola i el CSIC col·laboren per fer recerca i divulgació del patrimoni històric

L’Ajuntament i la institució estatal formalitzen una col·laboració que va néixer fa tres anys i que ha permès intercanvis entre vilatans de Cerdanyola del Vallès i el veïnat del Raval barceloní, on té la seu el CSIC

visita_grup_de_gent_granL’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Museu d’Història, oferirà activitats vinculades al patrimoni de la ciutat, dirigides especialment als col·lectius amb risc d’exclusió social del Raval de Barcelona. El CSIC, al seu torn, oferirà activitats als grups escolars de Cerdanyola del Vallès, grups organitzats pel Museu d’Història i a grups del Raval, al temps que facilitarà la participació del Museu d’Història de Cerdanyola en els actes que s’organitzin en el Raval.

La col·laboració entre ambdues institucions va néixer l’any 2017. Ho va fer d’una manera informal i en el marc de la voluntat d’obertura del CSIC al barri del Raval de Barcelona, on hi està ubicat. En aquest context, el Museu d’Història i el CSIC van intercanviar una activitat: un grup de gent gran del barri del Raval va visitar el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i un grup de persones de Cerdanyola del Vallès van poder veure les instal·lacions del CSIC, com a part de la programació de l’exposició temporal “A la recerca dels tresors perduts” que acollia el Museu.

El darrer intercanvi es va produir el dimarts 19 de març, quen un grup de Gent Gran del Raval va visitar el Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver.

El Museu d’Història de Cerdanyola està vinculat des de fa anys al Consejo Superior de Investigaciones Científicas a través dels treballs de recerca sobre materials arqueològics de jaciments de Cerdanyola del Vallès que han fet i fan alguns dels seus investigadors.

Comparteix: