La Xarxa de Museus Locals presenta les línies d’actuació per al 2019

L’Oficina de Patrimoni Cultural va presentar dimecres passat les principals línies d’actuació de la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona per al 2019. En aquest pla d’actuació, el MAC presentarà “El nu masculí”.

Imatge: panoramio.com

Imatge: panoramio.com

El Museu de Gavà va acollir el 107è plenari de l’XML que va reunir a direccions i tècnics dels museus locals per a la presentació del catàleg de serveis i els projectes de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, a través del Servei de Museus. D’aquest apartat destaquen  les actuacions conjuntes per introduir millores en relació a la conservació preventiva, l’accessibilitat i la seguretat i també la formació en el recompte de públics.

Pel que fa a les principals novetats del programa de l’XML per al 2019 destaquen l’adhesió a la xarxa del Museu de la Torneria de Torelló, la incorporació de cinc municipis més al Cercle de Comparació Intermunicipal de Museus Locals i dues noves exposicions que es presenten aquest any: “El nu masculí” conjuntament amb el Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu Abelló de Mollet del Vallès i el Museu d’Art de Sabadell, i l’exposició dispersa “1939, l’abans i el després” en una acció expositiva simultània en què participen 24 museus per commemorar el 80è aniversari de la fi de la guerra civil.

Enguany també es produiran noves intervencions museogràfiques del programa La Mirada Tàctil i es faran accions de difusió en commemoració del Dia Internacional de la Dona del 8 de març, com la galeria virtual “Dones en xarxa” que recollirà la presència de la dona als museus de l’XML.

Actualment, l’XML de la Diputació està formada per 68 museus ubicats en 53 municipis de les comarques de Barcelona, amb més de 140 extensions obertes al públic, formades pels museus i per jaciments, centres d’interpretació, monuments i equipaments culturals gestionats des dels museus.

Comparteix: