Hub b30, una realitat consolidada per resoldre els reptes d’innovació d’empreses i institucions del territori B30.

L’abril de 2018, la UAB, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i Àmbit B30, van posar en marxa el projecte Hub b30 per posar a l’abast de la societat les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de l’esfera de la UAB i Eurecat i el seu entorn per tal de resoldre les necessitats i els reptes d’innovació d’empreses i institucions millorant la seva competitivitat.

b30Des d’aleshores, menys d’un any després, s’han dut a terme un total de 8 brunchs d’innovació monotemàtics amb un gran èxit de participació i d’acceptació. De fet, hi han participat 607 persones provinents de l’àmbit de l’empresa, centres de recerca, hospitals, administració pública, etc.  

Han estat trobades per debatre entorn a diferents camps específics com: Sensòrica al servei de la salut, Gestió intel·ligent de residus, Solucions de mobilitat intel·ligent, Noves solucions de packaging per a aliments frescos, Digitalització i explotació de dades al sector públic, Innovació de producte en cosmètica, Neuromàrqueting per a comerços i el Big data al sector sociosanitari. 

Les xifres assolides en el web corporatiu de la iniciativa (2.100 usuaris, amb aproximadament 9.800 visites a desembre de 2018), així com el moviment generat a les xarxes socials, confirmen que la implantació de Hubb30 ha estat significativa i animen a reforçar aquesta iniciativa durant l’any en curs.

Arran de la gran resposta que han rebut aquestes trobades del Hub, ja tot és a punt  per la segona fase dels brunchs que aquest 2019 estaran centrats en aquests camps: Smart Food (29 de març), Resistència Microbiana (24 de maig), Circular wàter (5 de juliol), Gamificació i Patrimoni (4 d’octubre) i Producció biofarmacèutica (29 de novembre).

En referència a les adhesions, el passat 11 de febrer, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Recerca UAB (PRUAB), el centre tecnològic Eurecat i l’Associació Àmbit B30, signaven a Mollet del Vallès un conveni de col·laboració amb l’objectiu de posar les bases per futures adhesions a la plataforma Hub b30. En una primera fase, els propers adherits seran els principals agents de Recerca, Desenvolupament i Innovació del territori B30.

Comparteix: