Ana Maria Smith i les protagonistes femenines del MAC

El Museu d’Art de Cerdanyola desplega del 4 al 19 de març diverses activitats dedicades a la visibilització del paper de les dones a l’art. El programa es desenvolupa amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del MAC, la Diputació de Barcelona, la regidoria de polítiques d’igualtat i LGTBI i la Xarxa de Museus d’Art. 

obra_togoresDes de fa 3 anys el MAC presenta una nova fitxa d’una de els dones protagonistes del museu, amb l’objectiu de reivindicar el paper d’artistes, col·leccionistes, models i comitents en la creació artística. Ho fa en el marc del programa Les muses del MAC. Dones, artistes, protagonistes.

Paral·lelament es treballa per tal d’incorporar a l’exposició permanent obres de dones artistes, tradicionalment ignorades i delegades als magatzems dels museus. Enguany incorporem una nova fitxa, amb la col·laboració de l’alumnat de pràctiques del Departament d’Art de la UAB, sobre l’artista noucentista Lola Anglada. I gràcies al dipòsit de la Diputació de Barcelona, s’incorpora a l’exposició permanent l’obra Figura femenina que dialogarà amb els quadres de l’àmbit dedicat a Josep de Togores.

Paral·lelament, l’Associació d’Amics del Museu d’Art de Cerdanyola (AMAC) inaugurarà la petita mostra Ana Maria Smith. Una artista esborrada

Ana Maria Smith i Marí va ser una il·lustradora i dibuixant, germana del polifacètic artista Ismael Smith, amb qui va compartir vocació i un estil proper al decadentisme i la caricatura. Avui la seva figura ha caigut en l’oblit i pràcticament no es conserven obres. El MAC proposa una revisió a partir de la mediació de l’artista contemporània Ivonne Navarro.

Ambdues activitats es faran el dijous 7 de març, a partir de les 19h amb accés lliure.

Chillout i art

El MAC proposa per al 10 de març, en passis a les 11:30h i 12:30h el Chill out de mites i art: togores, venus , amor i passions

L’activitat permetrà que les persones que hi participin, envoltats de catifes i coixins, visquin l’atmosfera perfecta perquè la directora del Museu Víctor Balaguer, Mireia Rosich, parli d’històries i símbols ocults en les obres d’art. L’àmbit dedicat a Josep de Togores, enriquit recentment gràcies al dipòsit del Museu Nacional, farà de marc de les històries sobres mites i llegendes dedicades a l’amor. L’obra de l’artista noucentista està plena de referents clàssics, herois, deus i deesses semblen inspirar alguns dels temes de les seves composicions. Diversos mites protagonitzats per Venus, les tres Gràcies, el Judici de Paris… serviran per desvetllar els símbols que amaguen les obres d’art i que sovint obren la porta del nostre subconscient.

Per a participar-hi cal inscripció telefònica prèvia al museu o al telèfon 935 914 130 de dimarts a dissabte de 17 a 20h i diumenges d’11 a 14h.

Comparteix: