Patates Rosses, de Cerdanyola a TV3

El dimarts, 19 de febrer, a les 13 hores, es presenta i s’estrena a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació la web sèrie “Patates Rosses”, creada per dos estudiants de Comunicació Audiovisual de la UAB i nascuda del seu TFG, que TV3 començarà a emetre aquella mateixa setmana. Els creadors i autors responsables hi seran presents en un acte que inclou el visionat de la sèrie. És una Activitat de campus (no hi haurà activitat lectiva en tot el campus).

maxresdefaultLa web sèrie “Patates rosses” ha sorgit gràcies als dos Alumni de Comunicació Audiovisual de la UAB, David Villarreal (que actualment està estudiant el Màster Universitari en Continguts Audiovisuals i Publicitat de la UAB) i Joan Saranova, a partir del seu Treball Fi de Grau (TFG). Ha estat produida per TV3, juntament amb la UAB i l’empresa audiovisual Broadcaster. La mateixa setmana que es presenta a la UAB s’estrenarà i es començarà a emetre per TV3 a la Carta i per Youtube. Està previst que s’emeti també com a llargmetratge pel Canal 33.

La web sèrie s’ha gravat majoritàriament amb telèfon mòbil. Es tracta d’un format novedós, una “sèrie transmedia; és a dir, està pensada per seguirla des de la televisió, Youtube, Instagram i Twitter”, explica en David Villarreal (http://www.tv3.cat/patatesrosses). “Com valoro l’experiència? Doncs personalment he après molt perquè treballes amb gent del sector, amb els professionals, i en una cosa per la que hi sents passió i que hi creus” diu Villarreal, que també explica que “això no treu que el procés hagi estat llarg i complicat, pel pressupost molt ajustat que teníem, i per la situació que ha viscut TV3″.

El proper dimarts es projectaran quatre dels vuit capítols de la web sèrie, i a continuació s’encetarà un debat entre tots els assistents. A l’acte hi assistiran els seus creadors, David Villarreal i Joan Saranova, i els responsables de TV3, Oriol Sala Patau, Cap de Ficció i Cinema, i Jordi Salvat, Editor de la web de TV3. També hi serà present el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB, Carlos Sánchez, la degana de la Facultat, María José Recoder, així com el professor i vicedegà de comunicació i UAB Campus Mèdia, Carles Llorens. Per part de Broadcaster Audiovisual Services hi assitirà Valentí Roda.

Una comèdia adreçada al públic jove
El projecte va començar a caminar el 2016 com a treball de final de grau de Villarreal i Saranova, que es van conèixer estudiant Comunicació Audiovisual a UAB. El treball va ser tutoritzat pel professor de la facultat Francesc Escribano.

Es van presentar a la beca Comunica i al juliol del 2016 els anunciaven que havien estat  seleccionats -s’hi van presentar 14 candidatures i es van escollir tres guanyadors- per tirar endavant aquesta ficció que havien proposat. La beca Comunica els va proporcionar una dotació econòmica de 20.000 euros i l’assessorament de la cadena pública perquè el producte seguís uns estàndards d’emissió. La UAB en vas ser també co-productora de la sèrie juntament amb Broadcaster.
Villareal i Saranova expliquen (des de la web de la Facultat de Ciències de la Comunicació) que han optat “per un format de websèrie clàssic que es pugui consumir, principalment, a través del mòbil: volíem crear un projecte que fos realista. Potser no podem liderar un projecte de “prime time” però sí que podem començar a demostrar coses, fer laboratori i mostrar-ho en un mitjà de qualitat”.

La sèrie “Patates rosses”, que està plantejada amb un format de fals documental, té vuit capítols d’entre sis i deu minuts, una durada pensada per al suport d’emissió, el mòbil. Els seus creadors la defineixen com una comèdia que beu de l’humor de sèries d’animació nord-americanes com “Padre de familia” i “Rick y Morty”. El seu protagonista és l’Èric, un noi que s’embarca en el rodatge d’una pel·lícula eròtica arran de la petició de la seva ex parella i la seva àvia.

Gràcies a TV3, la UAB i la beca Comunica -convocada per la corporació catalana per al foment de la creació i la innovació audiovisual i enfocada a connectar treballs universitaris amb el món professional-, el TFG de Villareal i Saranova ara serà una realitat de la que el públic en general podrà gaudir a través d’Internet.

Comparteix: