La Biblioteca Central tanca el 2018 amb un destacat creixement de persones usuàries, préstecs i activitats realitzades

Es consolida com un dels equipaments comunitaris de referència a la ciutat.

setembre2018_taller_artterapia_8La Biblioteca Central de Cerdanyola ha fet el tancament estadístic de l’any 2018 amb uns resultats més que positius. En total, hi ha hagut 195.782 visitants, amb una mitjana de 690 visitants diaris, – que en els mesos de més afluència arriben fins a 879 diaris -. Les visites s’han incrementat un 2,4 % respecte al 2017.

S’han inscrit un total de 1.699 persones, fent un total de 31.128 persones amb carnet de la biblioteca. Per aquest motiu podem dir que el 54% de la població disposa del carnet de la biblioteca.

S’han realitzat 151 activitats, amb un total de 3.770 participants, els quals representen un increment del 45% respecte a l’any anterior. Destaca l’increment del 38% en les visites escolars: s’han fet 33 visites, que han portat 816 alumnes a la biblioteca.

En quant al préstec, s’han deixat 110.077 documents, entre els que destaquen 79.496 llibres, 20.545 DVD, i 5.828 revistes, entre altres suports. També cal tenir en compte que s’han tramitat 3.477 préstecs interbibliotecaris.

Pel que fa al servei wifi, 19.693 persones n’han fet ús amb els seus dispositius, i 13.074 amb els ordinadors internet i + de la biblioteca.

L’espai web també ha tingut un gran increment en el seu ús, amb un total de 212.613 visites, un 40% més que el 2017.

Més que una biblioteca

Actualment, la Biblioteca Central desenvolupa diversos programes i iniciatives per donar a conèixer el seus serveis i acollir les necessitats a la ciutadania: contes infantils, contes de nadons, contes en anglès, contes de bebès, tallers familiars, científica Tina, Joc de l’Okka, Cafè filosòfic, Club de lectura general, Bookclub, club de lectura en veu alta, tallers i altres iniciatives per a adults, exposicions i visites formatives adreçades a tot tipus de centres educatius, a més del servei de sala d’estudis nocturna en període d’exàmens.

Al llarg de l’any es treballa transversalment amb molts dels programes i iniciatives que es desenvolupen al municipi: Festival de blues, Dia de la dona, Dia de la poesia, Dia de l’Alzheimer, i diverses col·laboracions amb entitats locals.

Comparteix: