La UAB, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i l’Associació Àmbit B30 signen un conveni que posa les bases de futures adhesions a la plataforma Hub b30

La Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Recerca UAB (PRUAB), el centre tecnològic Eurecat i l’Associació Àmbit B30, han signat avui a Mollet del Vallès un conveni de col·laboració amb l’objectiu de posar les bases per futures adhesions a la plataforma Hub b30. En una primera fase, els propers adherits seran els principals agents de Recerca, Desenvolupament i Innovació del territori B30.

Columnes_UABEn aquest sentit, el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB, Francisco Javier Lafuente, ha comentat que “Després de l’acceptació que han tingut les trobades del Hub, obrim aquesta segona fase d’adhesions, i de fet, fins ara, ja hem rebut 14 sol·licituds”. A partir d’aquí “deixarem el sistema obert a tots els ajuntaments o agrupacions que vulguin participar en aquest canvi de forma d’interactuar entre la societat del coneixement i les empreses i institucions”.

L’acord també comporta desenvolupar projectes i activitats en matèria d’innovació de la plataforma, difondre les seves activitats i els seus projectes, així com fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències sobre aquells temes al voltant de la innovació i el marc geogràfic del Hub b30.

Des d’Eurecat, el seu director de Tecnologies Industrials, Ricard Jiménez, ha volgut destacar “la tasca que tenim per endavant des del hub a l’hora de buscar una sortida àgil a la formació professional”, ja que “estem veien que la indústria té molts problemes por trobar personal qualificat per fer front als reptes que diàriament ens plantegen les noves tecnologies”.

De la seva banda, el president de l’Associació i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha felicitat “a tots els actors implicats en aquest projecte que ja es una realitat i que avui dona un pas més per consolidar el nostre territori com a referent en l’àmbit de la manufactura avançada fomentant i facilitant la generació d’activitat econòmica i ocupació”.

L’abril de 2018, la UAB, el Parc de Recerca UAB, Eurecat i Àmbit B30 van posar en marxa el projecte Hub b30 per posar a l’abast de la societat les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de l’esfera de la UAB i Eurecat i el seu entorn per tal de resoldre les necessitats i els reptes d’innovació d’empreses i institucions millorant la seva competitivitat.

Des d’aleshores s’han dut a terme un total de 8 brunchs monotemàtics amb un gran èxit d’acceptació i participació.

Comissió Executiva

A la Comissió Executiva d’aquest dilluns també s’ha presentat el treball d’actualització del document de Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de l’àmbit B30 que ha estat participat i treballat aquest darrers mesos amb l’objectiu de promoure la millora de la mobilitat al territori.

Entre d’altres, la Comissió també ha analitzat la tasca que s’està fent a l’àrea de la B30 al voltant de l’economia circular per tal de seguir estudiant els principals sectors on es pot aplicar aquest model.

Comparteix: