La Biblioteca Central posa en marxa un club de lectura en veu alta

La nova proposta és fruit de la col·laboració de l’Escola d’Adults l’Alzina i la Biblioteca Central.

club_de_lectura_en_veu_altaLa Biblioteca Central de Cerdanyola ha estrenat un nou club de lectura, en un innovador format. Habitualment, les persones participants llegeixen un mateix llibre, que s’emporten a casa durant un període de temps, i posteriorment es comenta en grup, amb l’ajuda d’un dinamitzador expert en literatura. Com a novetat, en aquest club, es llegeix un mateix llibre durant la pròpia sessió: tots els participants el llegeixen en veu alta, seguint les indicacions i la moderació de la responsable que el dinamitza. La lectura es va interrompent per fer–hi comentaris, aclariments, etc., que faciliten la comprensió i l’intercanvi d’opinions.

Aquesta iniciativa té com a principal objectiu facilitar que les persones que estan realitzant un procés d’aprenentatge de la lectura, ho puguin fer en companyia. També permet la pràctica de l’expressió oral, parlar en públic, etc. Els llibres triats corresponen al format Llibres de lectura fàcil, i compleixen amb una sèrie de requisits que faciliten la comprensió i els fan més accessibles.

Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Biblioteca en col·laboració amb l’Escola d’adults de ca n’Alzina, i que compta amb la moderació de Sílvia Llorente, escriptora i actriu, especialitzada en la dinamització de grups de lectura.

El grup inicial està format per 18 alumnes de l’escola d’adults, i està obert a totes les persones que puguin estar interessades. Les trobades es realitzen en divendres alternatius, de 10.30 a 12 h, i les trobades duraran fins al mes de maig.

Més informació i inscripcions a la Biblioteca Central de Cerdanyola.

Plaça d’Enric Granados, 1

Tel. 935 807 602

Comparteix: