Esquerra amplia l’executiva per fer front als reptes del 2019

Noves incorporacions permetran repartir la càrrega de treball que la Secció Local aborda en diferents fronts com les campanyes electorals, l’activisme social i el creixement de militància mantenint la lluita per la independència i la llibertat dels presos i preses polítiques.

local assemblea interior(1)Militants i simpatitzants van omplir dijous 24 de gener a les 19:00h el local d’ERC a Cerdanyola a la primera assemblea de l’any on es va fer balanç del difícil any 2018 i la situació de la Secció Local. També va haver-hi temps de valorar la situació política local i nacional amb exprés agraïment de la candidata a l’alcaldia, Helena Solà, a tota la gent que porta mesos treballant per actualitzar la proposta de ciutat i per mantenir el ritme intens d’activitats com paradetes al carrer, reunions amb entitats, cafès als barris, executives obertes, etc. També a nivell nacional s’està organitzant la participació en activitats i manifestacions en defensa de la democràcia, combatre la repressió, recollir fons per a la caixa de solidaritat, lluita pels drets civils, l’alliberament de presos i preses polítiques així com per la construcció de la República.

El punt principal de l’assemblea va ser l’ampliació de l’executiva amb la incorporació de tres dones i dos homes. L’objectiu és donar veu i vot a la militància que ja està treballant intensament en diferents àmbits per tal que puguin participar també de la presa de decisions. Amb aquesta ampliació també es formalitza el repartiment de responsabilitats i la càrrega de treball per avançar en el treball en equip. Cal fer en aquest punt un agraïment a les tres persones que han estat rellevades per les valuoses aportacions fetes durant el seu pas per l’Executiva Local.

La proposta es va aprovar per unanimitat deixant el repartiment de responsabilitats com segueix:

 • President – Albert Turon
 • Secretaria d’organització – Susanna López
 • Secretaria de Finances – Francesc Muñoz
 • Portaveu del Grup Municipal – Helena Solà
 • Secretaria de drets civils (igualtat – dona- orígens diversos) – Maria Liceran
 • Secretaria de política municipal – Íñigo Enterria
 • Secretaria de cultura i educació – Josep Garcia
 • Secretaria de barris – Josep Fierres
 • Vocal de Jovent Republicà – Daniel Jovell
 • Vocal Bellaterra – Quim Oltra
 • Vocal de relacions amb entitats – Jaume Solana
 • Vocalia d’agenda – Idoia Perdiguer
 • Vocal Comunicació – Marina Sureda

Un punt no menor va ser l’aprovació, també per unanimitat, de la Comissió Electoral Local. Aquest equip de cinc persones té la funció de preparar una proposta de llista per sotmetre a l’assemblea, a més de fer tota la tramitació administrativa necessària per a les eleccions municipals.

Abans de marxar es va recordar que dilluns 28 de gener a les 19:30 es farà al teatre de l’Ateneu l’acte oficial de presentació de la candidatura a l’alcaldia d’Helena Solà. Participaran el diputat Gabriel Rufián, i el catedràtic i exconseller de cultura Joan Manuel Tresserras. Tanmateix aquest només és el més destacat dels actes previstos per la Secció Local que es poden consultar a: http://locals.esquerra.cat/cerdanyola/agenda

L’acte va acabar amb un sincer agraïment a totes les persones que van omplir el local i que estan treballant intensament per impulsar el projecte d’Esquerra a Cerdanyola.

Comparteix: