Els serveis d’oncologia pediàtrica del Taulí podrien trasllladar-se al Vall d’Hebron

Segons informa DiariDeSabadell, l’hospital de referència de Cerdanyola, el Parc Taulí, podria perdre el servei d’oncologia pediàtrica, que es desplaçaria a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

iSabadell

iSabadell

Segons va informar l’alcaldable del PSC a Sabadell, Marta Farrés, el Servei Català de Salut (CatSalut) tindria previst eliminar els serveis d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Parc Taulí, per endur-se’ls a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha confirmat aquesta informació al D.S. i ha explicat que l’Ajuntament està treballant per a evitar-ho. El trasllat dels serveis, però, no és un assumpte nou. Estava previst des de l’any 2011, amb la implantació de la Reordenació dels Serveis Sanitaris d’Alta Especialització que va impulsar el Servei Català de Salut.

Farrés ha mostrat el seu rebuig absolut a aquesta mesura. “Ens hi tindran radicalment en contra”, deia. L’alcaldable socialista criticava que en l’actual situació, ”en què calen més recursos, els treguin”. També ha demanat un “front comú” a l’actual govern de la ciutat, en el cas que la notícia es confirmi.

El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha explicat que encara no es tracta d’un fet consumat. “El govern local no està a favor i s’està treballant per intentar evitar-ho”, ha assegurat. Segons informava, no es tracta d’un tema nou. “Són instruccions de fa anys i, en concret, de l’any 2011”, explicava Vidal.

D’on ve aquesta mesura?

L’any 2008, CatSalut va iniciar un procés de reordenació dels Serveis Sanitaris d’Alta Especialització, com és el cas de l’oncologia pediàtrica. Això implicava que aquests serveis es concentrarien en “pocs centres i molt bons”, explicaven en una acta informativa.

En una presentació de l’any 2011, que va fer Josep Maria Padrosa, el director del Servei Català de Salut de l’època, ja s’informava d’aquest procediment, i també que els serveis d’oncologia pediàtrica del Parc Taulí desapareixerien per anar a parar a l’Hospital Vall d’Hebron. Aquest centre és l’escollit com a referència d’oncologia pediàtrica de l’Àmbit Metropolità Nord.

El passat mes de novembre CatSalut va emetre l’ordre per fer efectiva la mesura en un termini de 3 mesos. És a dir, el proper 7 de febrer és la data límit per fer efectiu el trasllat.

Font: diaridesabadell.

Comparteix: