Cerdanyola es queda sense piscina d’assajos marítims

Els Laboratoris “Sepai” han comprat la parcel·la on es trobava la piscina d’assajos marítims. Aquesta ha estat derruïda per construir un nou edifici dedicat a la cosmètica.

ParcTec-08-e1450437392156L’empresa “Sepai Laboratories” va arribar a un acord amb el Parc Tecnològic del Vallès per construir les seves instal·lacions de fabricació en els terrenys que ocupaven la piscina d’assajos marítims, inaugurada en 1994. La piscina d’assajos marítims estava destinada a generar onades i corrents artificials per tal de fer assajos de projectes marítims i portuaris a gran escala.

Les instal·lacions van estar en funcionament des de 1994 fins a la crisi de 2008. Però la seva història continuaria quan, un grup enginyer madrileny, va invertir per mantenir-la activa de 2010 a 2017. Ara, 24 anys després, les instal·lacions han dit adéu, Cerdanyola ha dit adéu al que va ser un emblema de l’enginyeria civil catalana.

Estas instalaciones estuvieron especializadas en tecnología de modelización a gran escala de proyectos marítimos y portuarios, mediante la generación de oleaje y corrientes marítimas artificiales, y fueron un icono de la ingeniería civil catalana hasta la gran crisis de 2008.

Comparteix: