El Museu de Ca n’Oliver acull una exposició dedicada la jaciment La Draga

La mostra presenta el resultat de 30 anys de recerca a l’únic poblat neolític d’ambient lacustre de la Península Ibèrica i que es troba a tocar de l’estany de Banyoles.

pa_aliment_deus_1El dijous 17 de gener, a les 18:30h, s’inaugurarà, al Museu de Ca n’Oliver, l’exposició ‘La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’ dedicada a un jaciment excepcional. La mostra presenta el resultat de 30 anys de recerca continuada al jaciment a través de la Joana, una estudiant d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que marxa a excavar a La Draga.

Durant l’acte d’inauguració, Toni Palomo, un dels arqueòlegs que ha excavat al jaciment, comissari de l’exposició i conservador del Museu d’Arqueologia de Catalunya, farà una visita guiada. L’entrada serà lliure i el Museu oferirà servei de canguratge per als infants.

El pa, aliment dels Deus

La primera activitat programada amb motiu de l’exposició ‘La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’ es farà el diumenge 20 de gener, a les 11:30h. El Museu de Ca n’Oliver i el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola proposen un taller sobre el pa adreçat a famílies amb infants. Les persones participants aprendran a moldre el cereal per fer farina i a preparar el pa tal com es feia fa més de 7.000 anys.

L’activitat serà gratuïta i no cal inscripció prèvia. En cas de mal temps es traslladarà a l’interior del museu.

Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

Comparteix: