Som Alternativa valora la proposta de l’EMD Bellaterra

Davant la recent proposta efectuada pel President de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra de que el barri es segregui de Cerdanyola per afegir-se al municipi de Sant Cugat el nucli local de Som Alternativa Cerdanyola fa les següents valoracions:

bellaterra1. Una proposta d’aquesta mena no es pot presentar del no res i cal que el President de l’EMD, l’Ajuntament de Sant Cugat i el Govern de la Generalitat de Catalunya aclareixin quina és la seva postura al respecte. Igualment reclamen que el Govern de Cerdanyola exigeixi a aquestes parts un pronunciament públic al respecte.

2. Si les parts citades estan d’acord en aquesta solució i es produeix un procés democràtic amb un referèndum al propi barri de Bellaterra no ens oposariem a la segregació sempre i quan quedi clar que el límit territorial històric de Bellaterra es limita a la urbanització només.

3. Aquesta proposta posa fi al trajecte de l’EMD a la nostra ciutat, l’EMD és actualment una despessa extra per l’Ajuntament de la ciutat i pels propis veins de Bellaterra i no serveix per a solucionar el conflicte territorial. Abans al contrari només és un focus de conflicte administratiu i de judicialització de la política a Cerdanyola.

Tant si Bellaterra acaba per segregar-se i annexionar-se a Sant Cugat com si roman a Cerdanyola Som Alternativa entén que l’EMD ja no forma part del futur administratiu de Bellaterra i ha de ser tancada el més aviat possible, en aquest sentit fem una crida als diferents grups municipals per a que ho acordin abans de les properes eleccions municipals si és possible. Des de Som Alternativa creiem que és necessària a Cerdanyola, per la seva mida i població, la creació de regidors de districte que cobreixin tots els barris de la ciutat incloent Bellaterra si és el cas.

Comparteix: