Pere Portabella comenta ‘El sopar’ a la Sala Cinema de la UAB

Pere Portabella, doctor honoris causa de la UAB, autor del film El sopar, que es podrà veure a la Sala Cinema de la UAB el 10 de desembre a les 13 h, participarà al col·loqui que tindrà lloc després de la projecció.

DUuEzwCWkAATDR0El pròxim 10 de desembre, a les 13 h, a la Sala Cinema de la UAB, Cultura en Viu organitza un cinefòrum sota el títol “Amb presos polítics no hi ha democràcia”, que comptarà amb la projecció de la pel·lícula El sopar, de Pere Portabella, que presentarà el film i oferirà un col·loqui posterior.

Portabella és director de cine, guionista i productor, a més d’una figura històrica de la lluita antifranquista i de la política catalana. La UAB va investir-lo l’any 2009 com a doctor honoris causa, i compta també amb altres reconeixements com la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat, o el Premi Nacional de Cinema de Catalunya.

El Sopar és una obra rodada el 2 de març de 1974, dia en què el règim franquista va executar Salvador Puig Anitch, l’advocat del qual apareix en aquest film en una addenda gravada el 13 de novembre de 1974 i afegida el 2018. Durant els seus 60 minuts, cinc presos polítics que van complir llargues condemnes durant el final del franquisme intercanvien les seves experiències a la presó.

Després de la projecció, el cineasta participarà en un col·loqui sobre la pel·lícula juntament amb una representant de l’Associació Catalana pels Drets Civils, els estudiants i el professorat del Departament de Sociologia de la UAB.

Comparteix: