Enllestit el projecte per a la substitució i millora de l’enllumenat públic a la zona urbana de Bellaterra

L’actuació comportarà una inversió d’ 1.600.000 euros i resoldrà una de les mancances històriques de la zona. El projecte es va presentar a l’EMD de Bellaterra en una reunió celebrada el dilluns 3 de desembre.

bellaterraL’actuació projectada abastarà 17 quadres d’enllumenat públic que alimenten 1.139 punts de llum de l’enllumenat públic de Bellaterra, exceptuant el Turó de Sant Pau.

Les lluminàries projectades seran del tipus led i suposaran una reducció de la potència instal·lada d’un 68%. Així mateix també se substituiran els quadres elèctrics i es modernitzarà la instal·lació muntant un sistema de telegestió de l’enllumenat. L’import previst per a la realització d’aquestes tasques de poc més d’1,6 milions d’euros.

La Junta de Govern celebrada avui ha aprovat inicialment el projecte. S’informarà l’opinió pública publicant-lo al Butlletí Oficial de la Província perquè qui vulgui i durant 30 dies pugui presentar les al·legacions i les reclamacions que consideri. També s’ha aprovat que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès presenti el projecte a la subvenció d’actuacions susceptibles de cofinançament dins del programa FEDER de Catalunya 2014-2020, eixos 4 I 6.

Millorar i optimitzar l’enllumenat públic

L’actuació prevista a Bellaterra forma part del programa municipal de millora de l’enllumenat públic de la ciutat, atenent les demandes de la ciutadania i aplicant criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Actualment es treballa en la millora i optimització de l’enllumenat públic de Canaletes. Un cop enllestit el projecte tècnic s’enllesteixen els documents que possibilitaran la contractació de la reforma.

Aquestes actuacions segueixen d’altres similars que ja s’han fet a la ciutat. Darrerament s’ha actuat al sector est del barri de Fontetes, Montflorit, Les Fontetes i a les  zones de Montflorit mig – Pollancres i Guiera. Els objectius  han estat solucionar els greuges històrics dels barris, millorant l’estat obsolet de la seva instal·lació d’enllumenat públic, que provoca una il·luminació deficient en moltes zones, a més d’un excés de contaminació lumínica i un consum energètic inadequat.

Comparteix: