Cerdanyola commemora el dies internacionals dels Drets Humans i de les Persones Migrades

Entre el 30 de novembre i el 20 de desembre es duran a terme activitats amb l’eix central de la reivindicació dels Drets Humans, coincidint amb el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

diaintdretshumansCerdanyola, ciutat compromesa amb la defensa dels Drets Humans i signatària de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, commemora el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre) i el Dia Internacional de les Persones Migrades (18 de desembres).

L’Ajuntament, a través de la regidoria d’Immigració, ha organitzat activitats entre el 30 de novembre i el 20 de desembre. El programa convida a reflexionar sobre les discriminacions que sovint pateixen les persones pel fet de pertànyer a un determinat col·lectiu, com ara les persones migrades, i concretament, les dones migrades.

ExposicionsDel 30 de novembre al 20 de desembre, s’han programat les exposicions itinerants I tu, què creus? i Dones Migrades per combatre falsos rumors i acabar amb els prejudicis que tenim sobre les persones nouvingudes i les dones migrades. Aquestes exposicions, cedides per l’Ajuntament de Molins de Rei, demostren amb dades empíriques, que els rumors no estan ben fonamentats i gairebé mai són certs. Les exposicions seran itinerants.

Dones Migrades es podrà visitar al:

  • Parc Esportiu Municipal Guiera del 20 de novembre al 4 de desembre
  • Mercat de Les Fontetes del 5 al 12 de desembre
  • Mercat de Serraperera del 13 al 20 de desembre

I tu, què creus? es podrà visitar al:

  • Mercat de Serraperera del 5 al 12 de desembre
  • Mercat de Les Fontetes del 13 al 20 de desembre

Més activitats

El dissabte 15 de desembre es farà el taller Enderroquem conjuntament el mur dels prejudicis a la plaça del Pla de les Alzines. El taller consistirà en la construcció d’un mur de plàstic com a representació dels estereotips, prejudicis i rumors que es tenen sobre les persones d’orígens diversos. Durant l’activitat, les persones que ho vulguin podran escriure la seva opinió en uns papers de colors i penjar-la al mur. Al final de l’activitat s’enderrocarà el mur com a símbol de la voluntat de trencar també amb els estereotips i rumors.

La Biblioteca Central de Cerdanyola acollirà la projecció de dos documentals. El dimarts 11 de desembre a les 19h, Amnistia Internacional presentarà, amb motiu del seu quaranta aniversari, Grietas. Es tracta de cinc històries unides per un element comú: esquerdes en els Drets Humans que persones corrents tracten de reparar. El divendres 14 de desembre a les 18h es farà la projecció de Blessy una creació col·lectiva construïda per quatre dones supervivents de la tracta amb la col·laboració de tres realitzadores. A continuació es farà una xerrada centrada en l’abordatge de la tracta.

Comparteix: