Es presenta La cursa solidària de la UAB que tindrà lloc el 16 de desembre

La investigació sobre el càncer i la solidaritat uneix la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Sincrotró ALBA i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en la setena edició de la Cursa solidària de la UAB, que tindrà lloc el diumenge, 16 de desembre, i destinarà el que recapti a la investigació en aquesta malaltia, a la que es dedica enguany La Marató de TV3.  

cursauabS’han explicat les novetats de l’edició d’enguany així com la implicació d’aquestes institucions en la investigació sobre el càncer, la primera causa de mort a Catalunya entre els homes, i la segona entre les dones. També s’ha presentat oficialment la samarreta de la cursa d’aquesta edició així com l’spot promocional de la cursa. A continuació, hi ha hagut una fotografia conjunta.
En aquesta cursa solidària hi participa una mitjana de 2.000 persones cada any, mogudes per la solidaritat i l’ambient esportiu que es viu al Campus de Bellaterra durant aquest dia. Enguany, coincideix amb els 50 Anys de la UAB, motiu pel qual se li donarà un caire més solidari i festiu.

Els parlaments de presentació els han ofert Ramon Pascual, president honorífic del Sincrotró ALBA i exrector de la UAB; Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB; Francesc Cayuela, president de l’Associació Amics de la UAB; i Manuel Sabés, professor de la UAB i col.laborador científic del Sincrotró ALBA.L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha excusat la seva absència per un imprevís d’última hora.
Ramon Pascual i Carlos Sánchez han explicat l’important lligam existent entre la UAB i el Sincrotró ALBA, que és el que els ha motivat a incentivar la participació de la cursa. “El Sincrotró, per nosaltres, és UAB 100%, almenys en esperit i, si més no, el sentim molt nostre, per això agraïm aquesta col.laboració”, ha dit el vicerector Carlos Sánchez. També ha destacat la implicació de l’Ajuntament de Cerdanyola, ciutat per on enguay, per primera vegada, passarà la cursa. La caminada voltejarà el Sincrotró ALBA per primera vegada també.
Manuel Sabés ha parlat de la investigació en càncer -la que es fa al Sincrotró, i també a la UAB-, la malaltia a la que es destinaran els fons que es recaptin. Ha dit que un 30% dels experiments que es fan al Sincrotró són en biomedicina. I Francesc Cayuela ha destacat la importància del voluntariat en l’organització de la cursa, “sense ells no fora possible la cursa”, ha dit.

UNA CURSA DE LA UAB MÉS SOLIDÀRIA I FESTIVA QUE MAI
Al llarg de les edicions anteriors de la Cursa solidària de la UAB s’han recollit més de 60.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana en cada cursa al voltant de 2.000 persones, i ha estat possible gràcies a la implicació de 500 voluntaris/es al llarg dels set anys.

Enguany, es faran tres curses, una d’11 km., una altra de 6km. i una altra per a persones amb mobilitat reduïda -de les poques curses a Catalunya que s’adrecen a aquestes persones- de 480 m. així com una caminada de 6 km. Per als esportistes amb mobilitat reduïda la sortida de la seva cursa serà a les 10.15h., per a la cursa d’11 km., a les 10.45h, i per a la cursa i caminada de 6 km, a les 11 hores. Per primera vegada, la cursa entrarà al centre de Cerdanyola, i també, per primera vegada, la caminada passarà pel Sincrotró Alba. Amb la inscripció els particpants rebran una samarreta i una tassa de brou en arribar a la meta.

ES DESTINARÀ A LA INVESTIGACIÓ EN EL CÀNCER
El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l’any.

Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s’han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

FIRA D’ENTITATS
A més, coincidint amb la Cursa de la UAB tindrà lloc, en el mateix espai físic de la sortida/arribada, una Fira d’entitats i col·lectius que treballen amb diferents malalties relacionades amb el càncer.

CONCURS DE PARTICIPANTS DISFRESSATS
Enguany, com a novetat, i per tal de fer la cursa més festiva coincidint amb els 50 Anys de la UAB, els participants podran participar disfressats, i hi haurà premis per a les millors disfresses. S’hi podrà participar de manera individual o en grup (màxim 5 persones).

VOLUNTARIAT
També s’hi pot participar a la cursa fent tasques de voluntariat -coordinades per la Fundació Autònoma Solidària (FAS)-, amb feines d’organització com ara preparació de material, distribució de dorsals, suport durant el circuit, entre d’altres. Un grup d’estudians del Grau de Fisioteràpia també col.laboraran de forma voluntària per tal de contribuir en la recuperació dels esportistes.

RECORREGUT CURSA MOBILITAT REDUÏDA
La Cursa de la UAB és una de les poques curses existents que inclou un recorregut específic per a les persones que tenen mobilitat reduïda. El recorregut d’uns 500 metres s’iniciarà en el punt de sortida/arribada de la cursa, a la plaça de la Vila Universitària.

Hotel Campus oferirà a totes les persones participants a la cursa o caminada una tassa de brou Aneto en arribar a la meta.

Comparteix: