Prepara’t per la primera matinal de les 2es Jornades d’Educant per a la vida!

Jaume Funes serà a Cerdanyola, el proper dissabte 1 de desembre, en la primera matinal de les 2es Jornades d’Educant per a la vida. Psicòleg, educador i periodista català, ha estat convidat per encetar la primera de les tres matinals que es dedicaran a parlar d’Educació en Valors. Aquesta primera sessió s’iniciarà amb el col·loqui : La “cultura del consumisme” s’està imposant?

educant per a  la vida tardor (1)(1)Juntament amb Jaume Funes, diverses persones de Cerdanyola i d’altres localitats que ja treballen per una economia solidària i que han anat teixint alternatives personals i col·lectives, ens aproparan a la filosofia dels seus projectes i la necessitat i oportunitat de sumar-nos-hi. El consum responsable, l’educació en el respecte i la diversitat i els drets humans i la solidaritat, seran, per aquest ordre, les temàtiques que es tractaran en tres matinals que es duran a terme al desembre, al gener i al febrer pròxims.

Educant per a la vida treballa amb el convenciment que, per dibuixar un futur millor, hem de fer dels valors l’ensenya principal i s’adreça al conjunt de la ciutadania, tot esperant que la proposta serà ben acollida. “Pensem en la educació en un sentit ampli, com un conjunt d’accions col·lectives, no només internes, de cada família, ni de cada aula, ni escola, sinó una barreja de tot plegat. Volem que les jornades aportin a les persones assistents una reflexió a l’entorn de les condicions educatives que han d’acompanyar els nens i nenes de la societat catalana. Volem que la ciutadania se senti implicada i que s’adoni que tothom pot aportar alguna cosa. I volem fer reflexions constructives, que ens ajudin a totes a bastir una societat més justa i solidària.”

Les jornades compten amb el suport de diverses entitats, col·lectius i organitzacions, com ara PAC Cerdanyola, FAPAC, CGT, CCOO, UGT, USTEC, SEPC, DxR, Espai Obert i CDR Cerdanyola.

Comparteix: