Les dones de Cerdanyola ni pararan, ni es rendiran, fins ser completament lliures!

La Figa Rebel ha presentat un vídeo per cridar ben alt que les dones de Cerdanyola “Ni pararem, ni ens rendirem fins ser completament lliures. Juntes transformem la ràbia en esperança!”

El col·lectiu sap que les dones de Cerdanyola són ben conscients de les violències masclistes que es pateixen dia rere dia, i ha presentat un vídeo i un manifest que “són una mostra de la lluita feminista que duem a terme col·lectivament al nostre poble i que ja forma part de les nostres vides”.


 

Text del vídeo: Un any més ens tornem a trobar un 25 de novembre per denunciar i exigir l’eradicació de totes les violències masclistes que patim les dones cada dia arreu del món.

Avui recordem amb ràbia totes les dones assassinades per violència masclista que ja no hi són amb nosaltres i assenyalem els culpables i responsables: el masclista que mata junt amb un Estat que ens desprotegeix i un sistema que els empara.Violència masclista que també ens mata lentament quan ens imposa tasques domèstiques i de cures com si fossin un deure natural i exclusiu de dones, matant el nostre temps limitant les nostres oportunitats. Quan ens imposa canons de bellesa impossibles que ens diuen com hem de vestir-nos i actuar, matant la nostra autoestima i llibertat. Quan ens fa estar sempre alertes a les nit de festa o tornant a casa, matant el nostre dret a viure en pau i llibertat. Quan seguim sent infravalorades a la feina a nivell salarial i personal, matant la nostra autonomia i dignitat. Quan abusa i agredeix el nostre cos, matant la nostra integritat. Quan ens recorda que allà on no volen acceptar els drets reproductius, es mata el dret a decidir el nostre futur. Quan la tracta de dones i nenes, ben present al nostre territori és pura esclavitud del segle XXI.

Davant aquesta realitat ens plantem de cara. És impossible seguir tolerant un sistema que ens nega la vida, la llibertat, l’autonomia, la integritat i la sobirania. Per això, seguirem denunciant la perpetuació d ́un sistema heteropatriarcal i capitalista que és la base de totes les violències masclistes. Creiem que el sistema capitalista, mitjançant la divisió sexual i racista del treball, crea i perpetua les desigualtats socials entre les persones i pobles.

Creiem fermament que és una qüestió de justícia i llibertat construir una nova societat sense aquestes violències ni discriminacions. Sabem que són les necessàries per reproduir el sistema capitalista i que són les que privilegien a uns pocs i perpetua l’expulsió a la gran majoria per raons de gènere, classe, origen, sexualitat i/o capacitat funcional.

A la vegada, creiem que és una qüestió de donar-li un significat profund a la vida; volem viure vides que valguin la pena ser viscudes i per això reivindiquem un sistema i un món on la vida de les persones sigui la prioritat i el centre i no mercaderies o productes descartables.

Per aquest motiu, avui també ha de ser un dia de lluita, valentia, orgull i sororitat. Perquè cada vegada som més les que no estem disposades a que ens trepitgin, ens humiliïn, ens maltractin, ens violin, ens assassinin. Cada cop som més les que ens reunim amb companyes perquè volem preparar un canvi, gestar una revolució que és nostra i continuar amb la marxa que altres germanes van començar fa molts i molts anys. Nosaltres creiem en el dia que el feminisme penetri de debò en aquesta societat enverinada de masclisme, classisme i racisme i la salvi.

Enderrocarem el sistema amb apoderament, autoorganització i autofedensa feminista mentre construïm un nou món amb l’amor i la sororitat davant qui no respecta i no sap estimar.

Volem ser lliures, volem ser nosaltres mateixes. Juntes no tenim por perquè la ràbia que sentim quan una companya pateix i la sororitat i empatia que ens uneix han donat fruit al més gran dels sentiments: L’ESPERANÇA.

No pararem, no ens rendirem. Ni una més assetjada pel carrer! Ni una més maltractada! Ni una més violada! Ni una més assassinada!

Con el morado por bandera

nos soñamos libres,

nos queremos vivas,

nos sabemos fuertes.

Comitè 25N Cerdanyola del Vallès, novembre del 2018

Comparteix: