Guillem Martínez presenta “57 días en Piolín”

El dimecres 28 de novembre de 2018, a les 19 hores i a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès, Vespres Literaris organitza la presentació del llibre del periodista cerdanyolenc Guillem Martínez, “57 días en Piolín”, editada per Lengua de trapo

“Guillem Martínez (Cerdanyola del Vallès, 1965) és guionista (ha escrit en diverses sèries de ficció i programes televisius com Polònia) i periodista (Interviú,  Play-Boy, El País, El Salt, La Directa … des de fa uns anys treballa a la revista CTXT-Contexto-).  És autor d’una òpera,  un parell de volums de poesia,  així com de diversos llibres de ficció i no ficció (és autor i editor de Franquisme Pop, La cançó d’estiu, Guia de Barcelona rebel, CT o Cultura de Transició i La gran il·lusió). És, potser,  l’autor de la seva generació amb més recopilacions periodístiques publicades.

“57 dies a Piolín” és la crònica del que es va veure (i el que no es va veure) a Catalunya entre setembre de 2017 i març de 2018, dies de soroll i fira cridats a marcar la història però que potser no tant. Sense trinxera que el protegeixi, amb el seu humor i lucidesa habituals, Guillem Martínez ha fet d’aquest llibre el vademècum de la societat post Règim del 78: per aquí desfilen la llarga ressaca de la socialdemocràcia,  els blaus del 15-M,  el daltonisme de la justícia,  la presbícia de la UE,  la depressió de l’estat de benestar i,  sobretot,  el raquitisme de la democràcia espanyola, a vui més vertical i concisa que mai.”

Comparteix: