Malestar en Cerdanyola per la brutícia als carrers i l’incivisme

L’Ajuntament, que fa tot el que està a les seves mans, ha fet campanyes per demanar col·laboració ciutadana i acabar amb l’incivisme.

davExcrements de gossos en les voreres, papers a terra amb papereres al costat, bosses d’escombraires fora dels contenidors, llaunes i ampolles de vidre als parcs,… Això és el que les veïnes de Cerdanyola es troben cada dia quan surten de casa.

L’actual estat higiènic de la ciutat sorgeix de dos problemes: el seguiment estricte – i amb sancions per part de l’Ajuntament, si es cau – de la feina encarregada del servei de neteja, i l’incivisme per part de la ciutadania.

Molta gent posa en dubte el servei de neteja, un servei que suposa la partida més gran del pressupost i que, en general, la ciutadania té la sensació que no s’estan complint les condicions del contracte, al·legant que en alguns punts la neteja no és suficient.

Però el servei no és l’únic culpable d’aquesta manca de neteja. Un altre factor important és l’incivisme de la ciutadania. Sembla que cada vegada, com a societat, embrutem més. I no, la ciutadania no assumeix la seva part de responsabilitat.

El Govern s’ha involucrat en la neteja dels carrers

El Govern de Compromís s’ha involucrat en la neteja dels carrers de la ciutat. Durant el seu mandat ha reforçat els treballs de neteja dels espais públics, i no són pocs els problemes que s’ha trobat: propietaris de gossos que no recullen els excrements, ciutadans que deixen els voluminosos a qualsevol lloc sense avisar – hi ha un servei gratuït de recollida de voluminosos -, papereres que no s’utilitzen, i un llarg etcètera.

Aquestes actuacions embruten la imatge de Cerdanyola, manté viu a les xarxes socials el debat sobre l’estat de la ciutat i, en últimes conseqüències, pot arribar a ser un focus de problemes de salubritat.

Comparteix: