La Comissió lamenta l’intent de boicot de Carme Carmona, les JSC, el PSC, PP i C’s

L’ex-alcaldessa Carme Carmona, les JSC, el PP i C’s van intentar boicotejar les Festes de Sant Martí d’enguany. Malgrat tot, no ho han aconseguit: la festa va complir les expectatives i la Comissió va demostrar estar molt per sobre d’aquests membres i d’aquests partits. Dies més tard de l’últim acte de les festes la Comissió va publicar el següent comunicat.

DsW8j5mXQAECYHW

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

La Comissió de Festes de Sant Martí, la Comi, ha celebrat els 40 anys d’organització de la Festa de Sant Martí. Una llarga trajectòria farcida de peripècies i vivències. Pel que representa l’organització d’una festa que ha anat creixent i creixent amb els anys no cal dir que hem viscut situacions de tot tipus: moltes agradables però també situacions compromeses.

Volem explicar a la ciutadania de Cerdanyola que mai com durant aquesta festa dels 40 anys havíem patit una situació tant complicada. Considerem que ha estat un intent de boicot per part d’algunes persones a les quals sempre ens ha lligat una relació cordial: l’ex alcaldessa Carme Carmona i representants de les Joventuts Socialistes de Cerdanyola, així com pel PSC, i per membres d’altres partits del PP i C’s.

S’ha acusat l’actor, humorista i pallasso Toni Albà de masclista, i xenòfob, i de polititzar una festa. Tot alhora. Ben barrejat, i personificat en la figura d’una sola persona. Si fem un repàs de la llarga quantitat d’actes que s’han dut a terme al llarg de la festa (pregons, actuacions musicals, desfilades de moda, espectacles de cabaret, teatre, ballades, etc …), trobaríem múltiples expressions d’artistes o participants a la festa que podrien ser qüestionades. Algunes segurament podrien haver estat considerades partidistes per uns o altres i també hi podem haver trobat expressions o conductes que poden haver-se allunyat de l’equitat i el respecte per a tots els gèneres i condicions. La Comi, a vegades ha pogut errar, com qualsevol entitat que fa coses, les seves tries. Però mai com ara hem sofert una crítica tant abrandada ni bel·ligerant com aquest any per part de Carme Carmona i la resta de persones i organitzacions citades. A alguns, mai els havíem vist participar tant a la festa com aquest any.

Acceptem les crítiques i sempre hem estat disposats a esmenar-les i corregir-les. Per aquest motiu creiem que a molta gent potser no li agrada la feina de l’actor en qüestió, però ens costa deixar de portar artistes amb una trajectòria consolidada com la de Toni Albà, i menys quan els arguments per valorar la seva feina, són quatre tuits, que val a dir-ho no són el millor exemple de correcció.

Tot i així, entenem que el vet a l’actor que proposa Carme Carmona perquè no representa la totalitat de la ciutadania de Cerdanyola és molt greu. Hem trobat molts exemples previs en què el discurs o la manera de pensar del ponent podia no representar la totalitat de la ciutadania i s’ha aguantat. Eren temps diferents. Pensem que la llibertat es veu coartada en els temps que vivim, i que molts representants polítics que es presenten com a garants del manteniment de la concòrdia i de l’equitat també hi contribueixen perillosament. El que ha passat n’és un exemple.
Creiem que l’ex alcaldessa Carme Carmona, els representant de la JSC David Gonzàlez, i molts polítics locals d’uns partits concrets, han criticat aquesta persona en concret i a la feina de la comissió per extensió, perquè n’han volgut treure un rèdit polític. Han aprofitat la condició de mediàtic de l’actor Toni Albà per encendre un foc amb finalitats partidistes.

La situació viscuda a l’envelat després que els comentaris de l’ex alcaldessa i l’actual primer secretari de la JSC han situat en una situació molt complicada els membres de la comissió de Festes i els assistents a l’acte, davant la possibilitat que persones d’una determinada ideologia accedissin a la carpa amb ganes de boicotar l’acte i amb el risc de provocar danys a persones que lliurement han volgut participar-hi.

També volem fer saber que la imatge d’alguns companys i companyes de la Comissió de Festes de Sant Martí ha circulat per les xarxes enmig de crides al boicot de l’acte, per part de col·lectius que pregonen accions que ens semblen pròpies d’un altre temps. Aquest fet col·loca aquests companys i companyes en una posició d’indefensió quan l’únic que han fet aquests és treballar per la festa i pel poble.

Els nostres veïns poden pensar com vulguin però el dia a dia, i la festa, han de ser un marc perquè es pugui parlar, dir, fer i portar propostes que potser no agradaran a tothom. Entenem que la salut democràtica de la nostra petita societat que és la ciutat de Cerdanyola, passa per entendre que qualsevol expressió artística o cultural pot no agradar a uns quants, sabent que al cap d’un any pot no agradar als altres. I el més important: considerem que l’actitud de l’ex alcaldessa i de la resta de persones i partits citats és tendenciosa, partidista i interessada, no respecta la feina de la nostra entitat i genera confrontació entre veïns i veïnes.

Entenem que els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola entendran la situació que hem viscut, i que nosaltres com a organitzadors intentarem no coartar mai la llibertat d’expressió d’un artista.

Llarga vida a les Festes de Sant Martí,
visca la comi i visca Cerdanyola!

Comparteix: