Estudiants de la UAB tallen l’AP-7 exigint la rebaixa de les taxes universitàries

El Parlament de Catalunya va aprovar la davallada l’abril de l’any passat. El Govern i la Secretaria d’Universitats i Recerca s’han negat a aplicar-la.

DsYbaXFWsAUoobD

La vaga es realitzarà els dies 28 i 29 de novembre.

Ahir un grup d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona es va organitzar i aquest matí han tallat l’AP-7 com a mostra de rebuig a les taxes abusives dels graus universitaris. Actualment la circulació per aquesta via ha tornat a la normalitat.

El curs passat el moviment estudiantil va pressionar les institucions per aprovar una moció que instés al Govern a avançar cap a la gratuïtat de la universitat pública, començant per la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries per aquest curs 2016-2017. La moció va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el passat mes d’abril.

Davant la no aplicació per aquest curs, la comunitat universitària es va aglutinar i va convocar una jornada de lluita el 17 de novembre del 2016. Diferents organitzacions estudiantils i diverses rectores de les universitats van donar suport compartint la demanda. Dues setmanes més tard el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va ocupar la Secretaria d’Universitats i Recerca davant la contínua negativa del Govern per aplicar la moció.

els-manifestants-han-cremat-alguns-objectes-5bf51431bdacb

Imatge: Autopistas

El 15 de desembre el Secretari d’Universitats i Recerca de Catalunya, Arcadi Navarro, compareixia al Parlament de Catalunya afirmant: “jo estic segur, segur, segur, que el Parlament del meu país no vol que li baixi les taxes un 30% a famílies que tenen rendes de 200.000 o 300.000 euros a l’any”, assegurant que la mesura té un cost de 47 milions d’euros, incomplint així el mandat parlamentari.

Catalunya és la comunitat autònoma amb les taxes més elevades. Reiterades vegades les rectores de les universitats catalanes han denunciat que l’increment de les taxes en temps de crisi ha estat del 158%, xifra alertant a la que Arcadi Navarro respon carregant contra el govern espanyol.

Aquesta notícia compta amb fragments d’un article redactat per Clara Jorquera i publicat a La Directa amb llicència Creative Commons.

Comparteix: